Нова мода обхвана българските черноморски курорти и заведенията в тях.

...
Нова мода обхвана българските черноморски курорти и заведенията в тях.
Коментари Харесай

Заведенията по морето тотално преминаха на цени в грамаж, вместо на порция

Нова мода обхвана българските черноморски курорти и заведенията в тях. Това демонстрират десетки постове в обществените мрежи, както и инспекции на публицисти и специалисти от Комисията за отбрана на потребителите. Става дума за оповестяване на ястията в менюто не на порция или брой, а в грамаж.
Защо се прави това? Отговорът е доста лесен-така постоянно прецакан е клиентът на заведението. Да, той е осведомен, че 100 грама цаца е 2.90 лв., само че в поднесената му порция има толкоз грама, колкото реши готвачът. Или притежателят на ресторанта. Дали са 300 грама или 180-никой няма на разположение везна, с цел да претегли порцията. А на никое място не написа дали грамажът е преди или след пърженето на рибата. А и кой да ревизира това.
Това прави допустимо сметката да ти порасне до 200-300 лв., в случай че не си внимавал в поръчката си и в оповестените цени на грамаж. В предишното остана практиката да се афишира цена на порция, очевидно това е станало неизгодно на ресторантьорите.
В тази връзка изключително не на място е коментарът на някои, оповестили се за огромни разбирачи готвачи. Имало скъпи пържоли, да са гледали клиентите какво си поръчват. То че има скъпи пържоли има, само че какво тъкмо е в чинията на попадналия на родното море почиващ е друга работа.
Проблемът е,че у нас за месец-месец и половина някои желаят да натрупат пари за цяла година. Няма неприятно, само че да става за сметка на качество на храна и обслужване, а не в лов на доверчиви и наивни клиенти.
С тази процедура и получените като резултат цени в заведенията се прави идната крачка по пътя към прогонване на от малко малко платежоспособни туристи от родното Черноморие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР