Нова мистериозна пневмония плъзна в училища в Китай, като експерти

...
Нова мистериозна пневмония плъзна в училища в Китай, като експерти
Коментари Харесай

Завръща ли се ужасът: Нова мистериозна болест плъзна в Китай

Нова мистериозна пневмония плъзна в учебни заведения в Китай, като специалисти разясняват, че протичащото се припомня на първите дни от пандемията от COVID-19, написа Daily Mail.

Болниците в Пекин Ляонин са измежду „ затрупаните с заболели деца “, до момента в който учебните занятия са „ на ръба на прекъсването “, съгласно локални медии. Децата се демонстрират необикновени признаци, които включват инфектиране на белите дробове и висока температура – само че без кашлица или други признаци.

Но новото огнище може да е обвързвано с Микоплазмена пневмония, известна още като ходеща пневмония. Други лечебни заведения в Китай също са претъпкани с хора, проявяващи признаци на респираторни заболявания. Член на личния състав на централната болница в Далиан сподели: „ Пациентите би трябвало да чакат на опашка по два часа, а ние всички сме в незабавното поделение “.

Директорът на детски медицински център Китай сподели още пред China Daily: „ Това е първата вълна от инфекции с Мокоплазмена пневмония, откогато множеството ограничения за ограничение на Covid-19 бяха отстранени при започване на тази година.
Вълната наподобява изключително свирепа след Националния празник при започване на октомври. В съпоставяне с предишни години открихме повече пациенти със смесени инфекции, лекарствена устойчивост и лобарна пневмония “.

 

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР