Нова кампания за набиране на професионални войници в 61-ва Стрямска

...
Нова кампания за набиране на професионални войници в 61-ва Стрямска
Коментари Харесай

Набират кадрови войници в Карлово, ето каква заплата дават

Нова акция за набиране на професионални бойци в 61-ва Стрямска механазирана бригада започва Министерството на защитата. Вакантните длъжности към 23 март са 70, за избора на новите рейнджъри ще бъде извършен конкрус.

От ведомството оповестяват, че главната заплата на новоназначените военнослужещи е 1027 лв. без трудов стаж и в допълнение заплащане съгласно положения труд. Новоназначените ще имат право на 30 дни главен заплатен годишен отпуск, плюс спомагателен заплатен отпуск за всяка прослужена година.

Министерството на защитата предлага и особено образование на рейнджърите – водолазна и алпийска подготовка, пукотевица с разнообразни типове оръжия и ръководство на специфична военна техника, както и езикова подготовка.

Професионалните бойци имат опция и за кариерно развиване.

Последната акция за кадрови бойци бе в края на предходната година, клетвата за честност пред отечеството бе на 29 януари. В редовете на 61-ва Стрямска бригада постъпиха 151 мъже и дами. Те бяха определени с конкурс, в който участваха 250 индивида.

Тогава бе регистрирано, че за първи път от повече от 10 години до момента има толкоз сериозен интерес към военната специалност. Броят на претендентите бе повече от броя на свободните места. Очакванията на командването на 61-ва СТрямска бригада са, че от ден на ден млади мъже дами ще се ориентират към специалността военнослужещ. Една от аргументите, е че на четири пъти с по 10 % през последните години бе нараснала главната работна заплата, което кумулативно е 48 % спрямо 2017 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР