Нова измама взима на прицел пенсионерите. Жени, представящи се за

...
Нова измама взима на прицел пенсионерите. Жени, представящи се за
Коментари Харесай

НОВА ИЗМАМА: Мними цветарки влизат по домовете на възрастни хора и ги обират

Нова машинация взима на прицел пенсионерите. Жени, представящи се за куриери и цветарки, влизат в домовете на възрастни хора за да ги оберат. Последният случай е от центъра на София. За шанс в жилището, в който влиза обирджийката, има инсталирани охранителни камери, които записват и тон.

Жилището се намира на метри от кооперация, която единствено за един месец, през предишното лято, била обрана четири пъти.

В съответния апартамент живеят дами на 91 и на 94 години. Синът на едната се принудил да инсталира охранителни камери, тъй като пенсионерките постоянно били навестявани от непознати.

“Последният път дамата е влезнала и напълно безпардонно се разходила от стая в стая и понякога прибирала по нещо в джоба. Този път донесла разсад теменужки, които сякаш били поръчали преди два месеца”, описа пред Нова телевизия Алекс Христов, наследник на една от дамите.
свързани новини3750на 12.09.2014
За това по какъв начин се е озовала в жилището на възрастните дами, представящата се за цветарка измисля всевъзможни версии. Тя почнала да изнудва възрастните дами за пари.

“Не са скъпи, платете си ги и си ги насадете. Пратката коства 40 лева.”, лъже тя. После сумата се повишава до 60 лева “И в края на краищата майка ми дала палите, с цел да си тръгне жената”, показа мъжът.

Той е подал тъжба в полицията. За да спокойни околните на пенсионерите в този блок обмислят да сложат камери на всички места.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР