Нова интернет измама разкриха кюстендилските полицаи. Схемата е да се

...
Нова интернет измама разкриха кюстендилските полицаи. Схемата е да се
Коментари Харесай

Нова интернет измама разкриха кюстендилските полицаи

Нова интернет машинация разкриха кюстендилските служители на реда. Схемата е да се вземе капаро от клиент, а той да остане без своята определена стока.

Жена от регионалния град се обадила през вчерашния ден в Районното ръководство и декларирала, че е станала жертва на машинация. Тя попаднала на публикация в обществените мрежи, че преференциално се продава тротинетка. Свързала се с продавача по телефон, той ѝ изпратил фотография на продавания предмет, одобрила го и се договорили да преведе 400 лева за капаро, а останалата сума - при приемането на тротинетката посредством пощальон.

За капарото продавачът изпратил и номер на банкова сметка. След като превела сумата, опитите ѝ за телефонен диалог с продавача били все несполучливи, телефонът - изключен, съобщи през днешния ден.бг.

Преди великденските празници кюстендилец пък се доверил на публикация за продажба на каравана. След контакт по телефона превел на посочена сметка 500 лева капаро, а остатъкът щял да заплати, когато продавачът я докара до Кюстендил - до 10 дни. И в този случай след превода телефонът на продавача бил изключен, а караваната не е доставена.

И в двата случая парите са преведени посредством изипей. От полицията приканват жителите да не се доверяват на разгласи, оповестени в разнообразни интернет уеб сайтове, в които се желае авансово заплащане на стоката или превеждане на капаро, без да са видели какво купуват. Този метод крие повече опасности да бъдат излъгани.  

Пазаруването от разстояние има алтернатива „ натрапен платеж “ и обзор на стоката. Не ставайте жертва на измамници, молят от полицията. По случаите са формирани преписки в РУ-Кюстендил.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР