Нова инициатива за мир в Южен Кавказ - външните министри

...
Нова инициатива за мир в Южен Кавказ - външните министри
Коментари Харесай

Външните министри на Азербайджан и Армения отиват в САЩ

Нова самодейност за мир в Южен Кавказ - външните министри на Армения и Азербайджан ще пътуват за Вашингтон в петък, в следващ опит за прекъсване на спора в Нагорни Карабах. Министрите - Зораб Мнацаканян и Джейхун Байрамов ще се срещнат поотделно с американския държавен секретар Майк Помпео, потвърдиха от Ереван и Баку, съобщи БНР.

Конкретно по какъв начин считат да преодолеят териториалния спор сред своите страни остава незнайно. Днес азербайджанският президент Илхам Алиев повтори апела си към арменските сили да се изтеглят от Нагорни Карабах и прилежащите азербайджански територии, " преди да е станало прекомерно късно ".

Арменският министър председател Никол Пашинян съобщи, че би било " нарушаване на интернационалното право ", в случай че сънародниците му в анклава бъдат принудени да живеят под азербайджанска власт, и прикани за интернационално самопризнание за независимостта на Нагорни Карабах. В същото време и през днешния ден боевете продължиха, с изключително озлобление в южния бранш на линията на прикосновение. Властите в непризнатата нагорнокарабахска република оповестиха, че арменските военни са дали нови над 40 жертви - към този момент близо 800 от началото на боевете в края на септември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР