Нова икономическа зона ще бъде изградена край Русе. Това е

...
Нова икономическа зона ще бъде изградена край Русе. Това е
Коментари Харесай

Създава се нова икономическа зона „Дунав“

Нова икономическа зона ще бъде построена край Русе. Това е записано в меморандум за съдействие, подписан от кмета на Руси Пенчо Милков и инж. Пламен Пенчеив, основател и шеф на Тракия икономическа зона. За самодейността заяви изпълнителният шеф на „ Клъстер Тракия икономическа зона “ - Катя Стайкова

Предвижда се новият промишлен парк край Дунав,  да бъде наречена на името на втората по дължина река в Европа.

Идеята на самодейността е редом с икономическата зона да се развива целият район, като сходни територии се обособят освен в Русе, само че и в покрайнината.

Ако съдим по думите на кмета на Русе Пенчо Милков, задачата  е да се появят индустриални зони и в обособените общини от региона, сходно на сполучливия модел в Южна България. Като мотиватор за съдействието с управлението на Тракия икономическа зона, той уточни високото организационно равнище на бизнес процесите, която бяха постигнати там и престижа, който зона Тракия съумя да построи пред всички държавни институции. Нека не забравяме, че „ Клъстер Тракия икономическа зона “  обединява шест индустриални зони в региона на Пловдив с 35 хиляди служащи. Тук откриха място повече от 180 компании, а вложенията през последните 25 години надвишиха 3 милиарда евро.

Предвижда се новата икономическа зона „ Дунав “  да бъде с единно управление.

„ Водещо е желанието ни за взаимна работа сред локалната и държавната власт, жителите, просветителните институции и бизнеса.Целта ни е да се появят индустриални зони и в обособените общини от региона ни сходно на сполучливия модел в Южна България “, това е оповестил при подписването на меморандума Пенчо Милков.

Подчертана е била и ролята на просветителната система за обезпечаването на квалифицирани фрагменти за бъдещите предприятия. Инж. Панчев е показал, че за решаването на казуса, в зона Раковски - част от Тракия икономическа зона, е бил построен Център за професионално образование, в който се поставят непрекъснати старания за ранното кариерно насочване на учениците до 7 клас, подтиква се постъпването им в професионални гимназии и продължение на образованието им в локалните университети.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР