Нова фотоволтаична централа за собствени нужди изгради плевенското общинско дружество

...
Нова фотоволтаична централа за собствени нужди изгради плевенското общинско дружество
Коментари Харесай

В нова фотоволтаична централа инвестира плевенското дружество Тролейбусен транспорт

Нова фотоволтаична централа за лични потребности построи плевенското общинско сдружение „ Тролейбусен превоз ” ЕООД, осведоми на среща с публицисти шефът инж. Ангел Несторов. Съоръжението е в употреба от пет дни, за които е произвело 10 мегаватчаса електрическа сила и е осъществило 400 тона спестовност на въглеродни излъчвания, с което дава отговор на авансово направените калкулации. Също съгласно плановете инсталацията ще обезпечава годишно 12-13 % от общата консумация на сдружението. Със особено приложение се следи всяка минута от производството на сила, която незабавно се употребява в контактната мрежа на тролейбусния превоз. В почивните дни обаче добитата сила е повече от потреблението, което постанова спомагателни действия за реализиране на автоматизирана съгласуваност.

Фотоволтаичната централа може да работи близо 25 години, за към 4 години с помощта на направените икономии инвестицията ще бъде възвърната на сдружението. Икономиите разрешават и да се покачат работните хонорари на тролейбусните водачи, което към този момент е направено, описа още инж. Несторов.

Плевен е единственият град в България с напълно екологичен градски превоз, разяснява кметът Георг Спартански по време на срещата. Общинското сдружение „ Тролейбусен превоз ” разполага общо с 68 тролейбуса и електробуса, 14 зарядни станции, обслужващи машини, новоизградено хранилище и реконструирано предходно хранилище, което разреши и разкриването на нови линии. Реализацията на фотоволтаичната централа е една доста добра реакция в изискванията та енергийна рецесия и вариращи цени на електрическата енергия. Тя подсигурява непоклатимост на сдружението и опазване цените на услугата за прилагане на градския превоз, освен това в удобни условия, акцентира Георг Спартански.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР