Нова ескалация на напрежението, свързана с Украйна.Външните министри и министрите

...
Нова ескалация на напрежението, свързана с Украйна.Външните министри и министрите
Коментари Харесай

Военни учения в Черно море, НАТО обсъжда спешно ситуацията край Украйна

Нова ескалация на напрежението, обвързвана с Украйна.

Външните министри и министрите на защитата на страните от НАТО разискват незабавно обстановката посредством видеоконферентна връзка, а в Черно море започнаха плануваните съветски учения.

В маневрите вземат участие фрегата „ Адмирал Макаров “, ракетни и десантни кораби, както и миночистач.

Днес и на следващия ден се чака в акваторията на Черно море да навлязат и американските разрушители „ Доналд Кук “ и „ Рузвелт “.

В същото време Кремъл преглежда предлагането за среща сред Владимир Путин и Джо Байдън, отправено от американска страна.

Снимка: btvnovinite.bg

Видеоконферентното съвещание на НАТО е по самодейност на Съединените щати. В Брюксел са американският държавен секретар Антъни Блинкън и военният министър Лойд Остин.

„ Ще обсъдим, и терзанията в Алианса, и сред съдружниците по отношение на дейностите на Русия в и покрай Украйна, по-специално забележителното скупчване на сили, най-голямото от 2014 година насам “, разгласи Блинкън.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че военните учения наоколо до западните граници на Русия ще приключат след две седмици. За интервал от към 20 дни в региона са били ситуирани две армии и три въздушно-десантни елементи и сега те вземат участие в маневрите, акцентира Шойгу.

В същото време, в изявление за организация „ Ройтерс “ някогашният американски министър на защитата Марк Еспър, който в този момент е академични учител, предложи различен отговор на възможна експанзия от страна на Русия: „ Вашингтон би трябвало да се стреми да успокои европейските съдружници и да укрепи НАТО с разполагането на още сили в Полша, в балтийските страни, в случай че е целесъобразно, и тук-там като Румъния и България, в случай че не за непрекъснато – на ротационен принцип “, съобщи той.

Вчера американският президент Джо Байдън настоя за среща с съветския си сътрудник Владимир Путин поради спора в Украйна. Рано е да се каже къде и по кое време ще беседват двамата държавни глави, съобщи Кремъл.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР