Нова дъвка, наречена Нотариуса, така журналистката Лияна Панделиева, което е

...
Нова дъвка, наречена Нотариуса, така журналистката Лияна Панделиева, което е
Коментари Харесай

Панделиева: Нова дъвка, наречена Нотариуса

" Нова дъвка, наречена Нотариуса ", по този начин журналистката Лияна Панделиева, което е едно от лицата на демокрацията, озаглави обявата си в обществената мрежа, в която изрича своята позиция, касаеща убийството на Мартин Нотариуса. 

Ама къде тъкмо до колата е бил, когато са го простреляли? Ама въпреки всичко колата не е наранена от изстрелите. Ох, какво облекчение... Ама за какво като убийството е осъществено " към 19 часа и 21 минути " (около се споделя, щото не са известни секундите), неговата жена е подала сигнал в полицията 50 минути по-късно?

За да се поддържа градацията в историята, към този момент се прецизира, че Нотариуса имал и доста скъпи парцели в чужбина. Ми като като никой не му пречел да си харчи парите - ще има!

Драми! Или трагични дъвки без нищо свястно или скъпо всъщност.

Минавалият под радара на публичното внимание в продължение на десетилетия лихвар и изнудвач Нотариуса, придобил стотици парцели, е бил грижливо защитаван от цялата държавна система. Не - той няма комфортно оповестена фотография с кюлчета и револвер, той няма развявана история с неразбираема държанка - той е бил същинско зъбчато колело в механизма на дълбоката страна, на гигантската корупция, на чудесно купени експерти във всяка сфера, където той е погазвал законите и естествено бил е задоволително непосредствен с нужните му политици.

Явно за следващ път самото ликвидиране и неповторимото, необикновено, зашеметяващо самопризнание, че убийците не са открити (ма правилно ли! Това се назовава " основна вест "!) ще бъде дъвкано като очеваден факт, до момента в който всички се уморят или не убият и още някого - да вземем за пример Хирурга или Прасето (много неща може да се крият зад сходни прякори - нека в действителност не съществуват, че да не се окажа кофти пророк).

Какво не споделя нито една медия:

- кои са водените каузи против него и кои са били следователи по тях?

- в какъв брой от случаите и следователите, и прокурорите са били едни и същи?

- събирани ли са годни доказателства по тези каузи или още в досъдебната фаза те са опорочени по този начин, че съдията със размах да приключи делото? Да, любопитно е кои са били следователите - с техните имена и старания да измъкнат всички обстоятелства.

- какъв брой от евентуалните очевидци против Нотариуса са се отказали от показанията си или в никакъв случай не са били открити?

- кои са били прокурорите?

- по какъв начин някой, за който от години съществуват основателни подозрения, че по противозаконен метод е придобил над 200 парцела - ние не можем да си представим по какъв начин наподобяват 200 персонални парцела - е изцяло свободен да прави каквото му се харесва?

- по какъв начин откакто е лишен достъпът до секретна информация на брачната половинка му, която работи като младши следовател в ГДБОП незабавно, откакто приключва право в Нов български университет, никой не е съумял да отбрани това решение и тя е възобновена на работа от съда?

Накратко: разбрахме кой е убит, по какъв начин, " към " какъв брой часа, кой е бил с него, по кое време се е сменяла защитата на обекта, че самото нападение не е снимано от камерите, че " очевидно килърът се е подготвил " (а, не, бе - минал от там и рекъл да пуцне!).

Каква ли е вероятността да научим останалото, а?
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР