Нова акция на КАТ и нова организация на движението заради

...
Нова акция на КАТ и нова организация на движението заради
Коментари Харесай

КАТ започва акция в цялата страна през дългия уикенд

Нова акция на КАТ и нова организация на придвижването поради идния уикенд. Вторник е формален почивен ден и се чака доста хора да го слеят с уикенда.

Голямото пътешестване към този момент стартира частично, само че най-сериозният трафик се чака в през днешния ден. Пътните служители на реда ще са ангажирани най-много с това да контролират придвижването по този начин, че да няма тапи.

Отделно от това от през днешния ден до 24 септември стартира акция против неправилното секване и лишаване на преимущество на пешеходци. Причината – вижда се растеж на злополуките с пешеходци. Само в сряда – Европейският ден без починали на пътя, двама пресичащи са изгубили живота си.

На 15 септември Ваня Иванова се е трансформирала в част от статистиката за растеж на злополуките. Екип на Нова телевизия се среща с нея, откакто излиза от операционната.

„ Не помня доста. Стоях долу на асфалта, след това ме вкараха в патрулката и с кола за спешна помощ ме доведоха тук. Не можех да си движа ръката още в колата. Краката и лицето доста ме боляха”, описа тя.

След злополуката на столичния бул. „ България”, дамата е претърпяла незабавна интервенция. Шофьорът, провокирал случая, е с акт от КАТ.

„ Той е дребен, 97-ми набор. Даже ни упрекна, упрекна приятеля ми, че в този момент му е счупил новата кола”, споделя още тя.
„ Ръката ми е счупена, костта сред лакътя и рамото и имам два титаниеви пирона. Имам синини по краката, на лицето имам рани, на кръста имам рана”, добавя Иванова.

Лекарят, с помощта на който тя ще се възвърне изцяло, също вижда растеж на броя на пациентите, пристигнали при него след удар на пътя. Само в четвъртък е оперирал двама блъснати пешеходци.

„ Единият е блъснат на бул. „ Цариградско шосе”, другият на бул. „ Александър Малинов”, сподели доктор Станислав Милев, шеф на ортопедията в МБАЛ „ Света Анна”.

„ Доказано е, че скорост над 50 км/ч би могла да убие пешеходеца, в това число на място. Ако не успее, то предизвиква много тежки контузии, които са свързани с нескончаем болничен престой, скъпоструващи лекуване и постоянно водят в дребна или огромна степен до инвалидизация на пациентите”, добави той.

За да лимитират такива произшествия, пътните служители на реда ще засилят контрола на пешеходните пътеки. Отправят и зов пресичащите да се пазят повече.

„ През вчерашния ден също бяха регистрирани две жертви, които са точно на пешеходни пътеки. Апелът ни към самите пешеходци е да се оглеждат при секване и да го вършат на плануваните за това места”, сподели Николай Крушарски от „ Пътна полиция”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР