Нов зелен маршрут“ има в центъра на София. В него

...
Нов зелен маршрут“ има в центъра на София. В него
Коментари Харесай

Нов зелен маршрут с 21 дървета в Княжеската градина

Нов „ зелен маршрут “ има в центъра на София. В него попадат 21 дървета, ситуирани в " Княжеската градина ". 

За маршрута описват 4 осведомителни табели. В допълнение на това, до всяко от дърветата в самата градина е ситуирана табела с номер, което дава спомагателна опция за следене. Инициативата се осъществя от Британо-българското общество в София със съдействието на Столична община. 



„ Следствен отдел към окръжна прокуратура поддържа тази самодейност на Британо-българското общество, защото имаме вяра, че табелите ще покачат интереса на посетителите към видовия състав в градината и ще прибавят стойност към времето, прекарано в нея. Те доста ясно демонстрират кое дърво къде се намира в градината, тъй че всеки искащ, следвайки напътствията, може да си направи забавна и опознавателна зелена разходка в " Княжеската градина “ – разяснява Йоана Христова.

„ Тази градина е едно от обичаните ми места в София. Естествено пристигна и концепцията да съберем малко от историята ѝ, както и някои от по-интересните типове, тъй че да я създадем напълно налична за посетителите. Благодарни сме на Столична община, че поддържа тази концепция и спомага да я осъществяваме “ – акцентира ръководителят на ББС доктор Ани Кей.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР