Нов завод ще се строи в Тракия икономическа зона край

...
Нов завод ще се строи в Тракия икономическа зона край
Коментари Харесай

Нов завод до Куклен наема 100 служители

Нов цех ще се строи в Тракия икономическа зона край Куклен. Инвеститорът " Шпинер България " ООД има там личен терен, само че строителството и оборудването на индустриалната постройка стартира в този момент. Инвестицията е в размер на 10 милиона лв. и за реализацията ще бъдат назначени 100 нови чиновници.

Вчера министърът на стопанската система Емил Караниколов връчи документ за инвестиция клас А по Закона за поощряване на вложенията на компанията. „ Шпинер България “ ООД е записана в гр. Пловдив. Основният предмет на активност е произвеждане на машини с цифрово-програмно ръководство. Собственици с 50% дял са Avcı CNC Makine Pazarlama AŞ, Турция и Spinner Werkzeugmaschinenfabrik GmbH, Германия.

Според капиталовия план строителството би трябвало да завърши за доста къс период - до месец март, а индустриалната активност да започва през април. Продукцията е предопределена както за българския пазар, по този начин и за експорт за Германия, Турция, Близкия изток, Южна и Северна Америка.

По Закона за поощряване на вложенията компанията е употребила така наречен " бърза писта " - съкратени периоди за административно обслужване и самостоятелно административно обслужване, показаха от министерство на стопанската система.

= Седемнадесет плана =

Проектът на „ Шпинер България " ООД е един от седемнадесетте във високотехнологични производства и услуги, които са сертифицирани по Закона за поощряване на вложенията през 2018 година Планираните вложения по тези планове възлизат на 482.27 млн. лева, а новосъздадените работни места - 1968.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР