Нов за науката бръмбар са открили при проучванията си в

...
Нов за науката бръмбар са открили при проучванията си в
Коментари Харесай

Нов за науката бръмбар е открит в Странджа

Нов за науката бръмбар са разкрили при изследванията си в Странджа откриватели. Това осведомят от Националния природонаучен музей при Българската академия на науките (НПМ-БАН) в своята страница във Facebook.

Откритието е оповестено в научното списание Zootaxa.

Бръмбарът Trechus strandzhensis е открит и разказан от гл. ас. доктор Румяна Костова и доцент доктор Ростислав Бекчиев по време на работата им по план „ Кибертаксономичен метод при филогенетични проучвания върху моделни родове безгръбначни животни (Invertebrata, Arachnida, Insecta) за изясняване на проблеми на произхода, образуването и опазването на безгръбначната фауна на Балканския полуостров “.

В хода на плана е разказан и нов ендемичен тип паяк от Странджа .

Изследователи създадоха дронове, с цел да могат те още веднъж да летят

Представеното проучване е първият опит за изясняване на таксономичния състав на видовата група Trechus " subnotatus " sensu Jeannel (1927) в България. Проучването се основава на материал, събран по време на теренни експедиции в страната в интервала 2009-2021 година, както и на сбирките на някои европейски музеи и институции. В резултат на това на територията на България са доказани пет таксона (видове и подвидове) от групата на T. " subnotatus ", един от които е нов за науката, предава Българска телеграфна агенция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР