Нов уред отчита алкохол и наркотици при шофьори до 30

...
Нов уред отчита алкохол и наркотици при шофьори до 30
Коментари Харесай

За 30 минути: Нов уред отчита алкохол и наркотици при шофьори


Нов апарат регистрира алкохол и опиати при водачи до 30 минути. Областната дирекция е отличник по иззети коли. МВР-Бургас към този момент разполага с нов апарат, който с огромна точност отчита съществуването на алкохол и опиати в кръвта.

Новото устройство ще тества водачи, които не са съгласни с резултатите, регистрирани от дрегера при инспекция на пътя. Пробата се пояснява като равносилна на кръвна проба и процедурата отнема не повече от 30 минути.



Междувременно от полицията в Бургас регистрират понижаване на случаите на водачи, хванати да ръководят коли, използвали алкохол и опиати.

„ От началото на март получихме в допълнение техническо средство, по този начин нареченият – доказателствен анализатор, който дава опция на водачите, които не са съгласни с индикаторите на дрегера да бъдат наново пробвани. Този апарат е по-точен и съответен ”, изясни началникът на отдел „ Охранителна полиция “ в ОДМВР-Бургас комисар Марин Димитров.

„ След като се направи такава проба, тя се взема като доказателство, еднакво на кръвна проба. Точен е, дават го като последна разработка “, сподели оперативният дежурен Алексей Русев за новата инсталация.



Областната администрация в морския град е предоставила на полицията и втори паркинг, където да се съхраняват иззетите коли от злоупотребители водачи. Районните ръководства по Южното Черноморие вече са претъпкани с отнети коли.

Областната дирекция е първенец по иззети коли, изключително през летния сезон. Близо 360 досъдебни производства са формирани досега.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР