Нов туристически маршрут свързва за първи път Подгорието с хижа

...
Нов туристически маршрут свързва за първи път Подгорието с хижа
Коментари Харесай

Нов туристически маршрут свързва Подгорието с хижа Беласица

Нов туристически маршрут свързва за първи път Подгорието с хижа Беласица. Това сподели за Българска телеграфна агенция София Илкова, основен специалист в Природен парк "Беласица ".

Новата туристическа пътека потегля от село Беласица и минава поредно през Амбарски водопад, Великова чешма и доближава до Лешнишки водопад. От там се продължава по остарелия маршрут до хижа "Беласица ".

Туристическата пътека в планината Беласица е с дължина почти 10 километра и се минава за към 3 часа. Тя стартира от 360 метра надморска височина и приключва на 740 метра.

Маршрутът не е сложен, сподели още София Илкова, само че посочи, че въпреки всичко е за хора, които имат опит в туристическите преходи. Единственият по-стръмен сектор е при слизането към водопада, само че там са сложени табели, които предизвестяват туристите.

От парка търсят разновидности за финансиране, в това число и с дарения, с цел да се изградят пътеки и стъпала и да се улесни прекосяването.

Интересът към Беласица нараства, уточни специалиста. Според нея повода е, че планината към момента е непозната за множеството туристи и точно това ги притегля. Всеки открива по нещо за себе си в Беласица. Много от маршрутите са стръмни, само че има и пътеки, подобаващи за фамилии с дребни деца и възрастни хора, които обичат природата. Правят се и тематични направления, какъвто е "Пеперудите и цветятa на Беласица ".

Той е извънредно елементарен, минава се за към час при постепенно вървене, описа Илкова и добави, че по пътя има и табели, които да обогадят знанията на дребните и огромните фенове на планината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР