Нов цех в старозагорско общежитие ще дава работа на 30

...
Нов цех в старозагорско общежитие ще дава работа на 30
Коментари Харесай

Работа за 30 затворници осигурява нов цех в Стара Загора

Нов завод в старозагорско общежитие ще дава работа на 30 лишени независимост, оповестяват от Министерството на правораздаването. Това стана ясно на днешното разкриване на индустриално помещение за разработване на арматурни заготовки.

Цехът е на територията на затворническото общежитие от закрит вид " Черна гора " към пандиза в Стара Загора . Предвижда се, откакто преминат особено образование, в него да работят 30 пандизчии. Работната среда ще бъде оборудвана със модерна техника и ще дава отговор на всички условия от охранителна позиция.

До момента вложените от държавното дружество средства в построяването индустриалното помещение са към 47 000 лева, а от страна на компанията вложител - над 1 млн. лева
 Затворниците да работят, упорства асоциация
Затворниците да работят, упорства асоциация

Българските затвори не са подготвени за същинската престъпност

Заместник-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов посочи значимостта на политиката за възстановяване на опциите за трудова ангажираност на лишените от независимост посредством привличане на повече евентуални работодатели и възстановяване на изискванията за индустриални действия на територията на пандизите.

По данни на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " към началото на юни 2019 година общият брой на работещите пандизчии е 2977. От тях максимален е делът на лишените от независимост, на които с тяхно документално единодушие администрацията на пандиза може да разпорежда непринуден неплатен труд - 1395 души.

Държавно дружество " Фонд затворно дело " е заело 901 пандизчии, а заетите по домашен щат са 681. Основните области, в които пандизчиите поставят труд, са обслужващата и комунално-битовата активност, строителната активност, селското стопанство и изработването на произведения на ишлеме.

Предвижда се в скоро време в затворническото общежитие " Черна гора " да завърши построяването на санирани възли във всяка килия, както и баня и умивалня на всеки етаж. Строителните действия включват и отделяне на нови кухненски блок и трапезария, нови образователни стаи, фитнес зала и пространства за групова работа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР