Нов строеж започна на ул. Константин Стоилов 4 в един

...
Нов строеж започна на ул. Константин Стоилов 4 в един
Коментари Харесай

Синът на Теодор Димитров вдига хотел в Капана

Нов градеж стартира на ул. „ Константин Стоилов ” 4 в един от най-атрактивните квартали на Пловдив - „ Капана ”. Старата къща на двайсетина метра от Римския стадион е опакована с защитно платнище, както изисква законът. От нея е оставена единствено фасадата откъм улицата със остарялата олющена мазилка. Зад стената се вижда бездънен ров, в който екипът на „ Марица ” видя няколко служащи.

В квартала се приказва, че на мястото на изтърбушената къща ще има хотел. Каквото и да е предназначението на обекта, вложителят е длъжен да резервира външният образ на постройката, защото попада в архитектурно-историческия резерват Филипопол -Тримонциум - Пловдив. От дребната осведомителна табелка е видно, че разрешението за градеж е издадено за преустрояване и реорганизация с надстройка и пристройка на съществуваща постройка под номер 80 и е с дата 3 юли 2018 година Разрешението е допълнено със заповед №02 от 21 януари 2019 година, само че не излиза наяве нито от кой тя е подписана, нито какво планува планът, нито къде е утвърден - в регион " Централен " или в Голямата община. Къщата или хотелът би трябвало да бъдат приключени в период 150 дни.

Факт е обаче, че няма какво да се преустройва и да се реконструира, тъй като от остарялата къща е непокътната единствено една стена. Новата постройка ще се строи на калкан с двете прилежащи. Съборена е и задната стена от южната страна.

Строителството се прави от компания „ НиД Прогрес ” ЕООД, записана в с. Цар Калоян, околност Ханъм Кайнак № 41. На телефона, изписан на осведомителната табела, се отзова шефът на компанията, само че на въпрос какво и по какъв начин строи предложи да се обърнем към възложителя.

Инвеститорът е компания „ Кулбокс ” АД със седалище ул. „ Арх. Камен Петков ” 1 А. Фирмата е на Иво Димитров, който е наследник на някогашния ръководител на Общинския съвет Теодор Димитров /1991-1995 г./, трагично умрял в жестока автомобилна злополука.

Макар до неотдавна Димитров да бе притежател на постройката на някогашния цех " Прибор 61 ", в която имаше десетки офиси, компанията му " Кулбокс " АД се обитава на същия адрес, където се намират хотелът на кметската фамилия „ Империал ” и новата бизнес постройка на Тотеви.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР