Нов спортен център ще бъде изграден на мястото на сегашната

...
Нов спортен център ще бъде изграден на мястото на сегашната
Коментари Харесай

Строят нов спортен комплекс на мястото на зала Дунав в Пловдив

Нов състезателен център ще бъде построен на мястото на сегашната зала " Дунав " в Пловдив. В момента оборудването е в окаяно положение – покривът тече, а стените са напукани. Бъдещият комплекс ще разполага с две подготвителни зали, стадиони навън и съвременно озеленяване и осветяване.

Пловдив

Зала " Дунав " е на повече от 30 години. В остарялата база сега упражняват няколко клуба по аеробика, балет и художествена гимнастика. За подготовката си мястото употребяват и национални състезатели.
Димитрина Къндева, ръководител на Съюза по аеробика: " В момента доста мъчно дава отговор на изискванията, които изисква един спорт, изключително в случай че той е първокласен. Няма дограми, не е добре изолирана. Зимата е много хладно. Стара канализация, която се запушва доста постоянно, тръбите са изгнили.
Състезателките по аеробика прекарват съвсем всекидневно по три часа в залата. Често тренировките са и до късно вечер.
" Случвало ли се е тук да е студено, да капе от някъде? "

Полина Гечева: " Да случвало се е. Особено преди ремонтите и преди да се закупят климатици и някои уреди, които са нужни. "
До края на годината би трябвало бъде направен абстрактен план с техническо задание за новия комплекс и да се разгласи социална поръчка за избор на реализатор. Самото строителство ще се извърши на два стадия.
Георги Титюков, заместник-кмет на Пловдив: " Като бъде издигната новата зала, тогава да се събори остарялата, въпреки всичко да не прекъсваме подготвителния развой. Тук упражняват несъмнено едно 400-500 деца по график. Плановете са някъде към края на 2019-а целият комплекс да е подготвен. "
В модерния състезателен център ще бъдат вложени над 4,5 милиона лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР