Нов социален проект започва в Хасково. 177 души на възраст

...
Нов социален проект започва в Хасково. 177 души на възраст
Коментари Харесай

177  ще получат помощ в дома си в Хасково по нов проект 

Нов обществен план стартира в Хасково. 177 души на възраст над 65 година, трудноподвижни, които не могат да се обслужват сами, както и карантинирани, ще получат здравни и обществени услуги в дома си в продължение на 1 година Подкрепата е обвързвана с доставка на храни, медикаменти, подпомагане за административни услуги и други

Проектът добавя предходните и обезпечава устойчива грижа за хората в потребност, разяснява Златка Караджова, шеф отдел „ Здравни и обществени действия “ в общината.

Хората, които желаят да се възползват от помощта, обезпечавана от „ Патронажна грижа+ “, могат да подават документи от на следващия ден в касовия салон. Новата мярка за пръв път дава опция общините да подкрепят обществените услуги, делегирани от страната действия, да се приспособяват към коронавирус обстановката. Предвидени са средства за стерилизация, проби на личния състав, преграждане на пространства, закупуване на техника за отдалечена работа и други Стойността на плана е 713 416 лева, разяснява още тя.

И “Патронажна грижа+ “, както и предходните обществени планове, се финансира от оперативната стратегия „ Развитие на човешките запаси “. От предходните три, които са на обща стойност над 1.9 млн. лева, са се употребили общо 1064 души от общината.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР