Нов софтуер, позволяващ на страни по дела и адвокати да

...
Нов софтуер, позволяващ на страни по дела и адвокати да
Коментари Харесай

Eлектронни дела на таблети в Районния съд в Пловдив

Нов програмен продукт, допускащ на страни по каузи и юристи да се срещат с елекронни каузи, бе показан в Районния съд в Пловдив. Този програмен продукт се вкарва за първи път в орган на правосъдна власт и ще обезпечи нужната информация на страните по делата, както и на юристите.

Въвеждането му става поетапно, като в коридорите на Съдебната палата са обособени места, на които електронното дело ще бъде налично на таблети. За задачата следва да се направи искане в деловодството на съда, като страна по дело или юрист следва да съобщи номера на делото. След заявяването му, то ще бъде налично за обзор на всеки един от таблетите. В електронната директория на устройството ще се съдържат всички документи, постъпили и обработени по съответното дело.

С това Районния съд ще дава отговор на условията по Закона за правосъдната власт за обезпечаване на съхранението и поддържането на електронни каузи, както и далечен, непрестанен и безвъзмезден достъп по електронен път до тях на всички, които са страна по делото или юристи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР