Нов случай на дете - шофьор. Този път от Пловдив.

...
Нов случай на дете - шофьор. Този път от Пловдив.
Коментари Харесай

Нов случай на дете зад волана - управлява автобус на градския транспорт на Пловдив

Нов случай на дете - водач. Този път от Пловдив. Момче ръководи рейс на градския превоз, съобщи NOVA. На фрагментите се вижда по какъв начин то е седнало в скута на водача и кара автобуса. Авторът на клипа твърди, че това се е случило по линия 10. Опасната обстановка се разиграва на многолюден бул. в квартал „ Тракия " – на метри от учебно заведение „ Черноризец Храбър " и наоколо до спирка.

„ Качвайки се в рейса видях, че невръстно дете го ръководи и водачът му позволява да държи кормилото. Това продължи към 10 минути до идната спирка, където детето слезе с жена, която беше с него. Водачът по-късно не е спирал на други спирки и е карал бързо и рисково ", описа в ефира на „ Здравей, България " Иван, който става очевидец на случилото се.

По думите му в рейса е имало и други пасажери, само че никой не реагирал на протичащото се. „ Детето беше на забележима възраст към 5-6 години ", показва Иван. Той добави, че е имал спор с лидера, защото не е спрял на спирката, на която е желал да слезе и е затиснал ръката му с вратата.

„ След като се запознахме с видеото, стана ясно, че очевидно има нарушавания на разпоредбите за придвижване. Започнали сме инспекция, с цел да установим всички обстоятелства по случая. Ще спомагаме на правоохранителните органи за нарушаването на разпоредбите на придвижване. По отношение на неспирането на спирка и за неспазването на маршрут, са планувани наказания за всяко нарушаване от 1000 лв. ", съобщи Георги Стоилов - шеф на " Организация и надзор на превоза " - Пловдив.

От компанията транспортьор обявиха, че ще извърши инспекция. в случай че се окаже, че това е техен лидер – той ще бъде уволнен неотложно макар рецесията за водачи. Те дефинираха случилото се като „ неприемливо ".

Само през последните два дни петима пасажери са потърпевши при произшествия в рейсове от градския превоз на Пловдив. Родители пък се оплакват, че водачите на автобуси не стопират на спирките, където чакат децата им. Само през вчерашния ден е имало подобен случай с трима възпитаници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР