Нов скандал трещи в управляващото мнозинство. Кирил Петков скочи на

...
Нов скандал трещи в управляващото мнозинство. Кирил Петков скочи на
Коментари Харесай

Петков скочи на Бойко Борисов заради поправките в закона за енергетиката

Нов скандал трещи в ръководещото болшинство. Кирил Петков скочи на Бойко Борисов поради поправките в закона за енергетиката, които би трябвало да накарат " Лукойл ” да си заплати 500 лева укрити налози и над 1 мрлд. Невнесени в хазната такси.

Петков обвърза текстовете с локалните избори. И вкара поправките в конкуренцията за кметския избор.

Последните няколко дни би трябвало да бъдат употребявани от жителите, с цел да преценяват дали градовете им са ръководени по този начин, както би трябвало и желаят и да преценяват дали желаят същото отсега нататък, съобщи на ексклузивен брифинг съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

" Темата енергетика в този миг, по този начин популистки поднесена, е малко прахуляк в очите на хората и ние е би трябвало да позволяваме това. Снощи получихме текстовете след вчерашната среща и в тях не бяха изчистени всички неточности. Има текст складовете на " Лукойл " да бъдат ръководени от държавна организация.

Логично звучи, само че текстовете са написани на коляно. В тях нямаше нищо за тези 73 стотинки. Вчера беше образец по какъв начин популизмът преди изборите може да даде неверна информация на жителите ", добави той.

" Борисов споделяше, че когато моето държавно управление падне, бензинът ще падне с левче. Наслушахме се на популистки изявления. Нека работим по значимите въпроси, да съберем налозите от " Лукойл " и да върнем парите на хората. Това не се прави за ден с текст на коляно.

Препратихме незабавно текстовете на министърът на енергетиката, чакаме мнение и от него. Тези неща засягат цялата българска стопанска система. Ето за какво виждаме, че в случай че се свика съвещание в петък, то то ще е избирателен популизъм, без действително да внася същинските решения за българските жители и енергетика ", приключи Петков.

" Прекъсването на работата на Народното събрание за интервала на предизборната акция беше по предложение на Бойко Борисов и ние приехме като доста състоятелен аргумента, че не би трябвало да се употребява парламентарната естрада за предизборна акция, за спекулации.

От през вчерашния ден има предложение в петък, последния ден на предизборната акция да бъде свикано изключително съвещание на Народното събрание и ние сме срещу това ", съобщи на собствен ред водачът на " Демократи за мощна България " и съпредседател на парламентарната група на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР