Нов скандал се разрази около Общинската болница във Велинград -

...
Нов скандал се разрази около Общинската болница във Велинград -
Коментари Харесай

Нов скандал във Велинград: Съветник прибирал ковид-компенсац...

Нов скандал се развихри към Общинската болница във Велинград - отстраненият шеф доктор Жеко Чешмеджиев е назначил в администрацията й ръководителя на Ловно-рибарския съюз Венко Бозев и общински консултант от Българска социалистическа партия против въздействие в градския парламент, заяви " ". Бозев не е здравно лице, само че от месеци получава по 1000 лв., които се поставят на здравните служащи за работата им с коронавирус заболели.

По информация на чиновници от лечебното заведение, Бозев бил назначен още преди 5 години от доктор Чешмеджиев, само че не ходел на работа. Заплатата му от 3000-4000 лв. била " индексирана " с компенсацията, предопределена за медиците на първа линия. Целта на доктор Чешмеджиев, който беше отхвърлен за източване на пари от НЗОК с неистинен документи, била въздействие посредством съветника при решение на проблеми за болничното заведение в локалния орган на власт.

Вероятно на сходна лобистка поддръжка разчита и новият ухправител доктор Иван Динев, тъй като не е прекратил контракта на Бозев, написа още " 24 часа ". Лекарите, подали сигнал до изванието, били уверени, че става дума към този момент за няколко хиляди лв., нелегално получени от локалния политик, който рядко се появявал в болничното заведение. Според тях кметът на града Костадин Коев бил осведомен за новите скандални проблеми в лечебното заведение, само че неналичието на реакция потвърждавала чувството им, че той безмълвно подкрепял тази процедура.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР