Нов скандал между ГЕРБ и Продължаваме промяната. От централата на

...
Нов скандал между ГЕРБ и Продължаваме промяната. От централата на
Коментари Харесай

ПП и ГЕРБ в нов спор за оръжието за Украйна

Нов скандал сред ГЕРБ и „ Продължаваме промяната ”. От централата на партията си, Бойко Борисов упрекна досегашните ръководещи, че са взели близо 1 милиард лв. като медиатори при продажбата на българско оръжие за Украйна. На конгрес на „ Демократична България ” Кирил Петков дефинира думите му като „ цялостни нелепости ”.

На доклад на ГЕРБ за свършеното в Народното събрание, водачът на партията Бойко Борисов заприказва за медиатори при продажбата на българско оръжие за Украйна.

„ Как от нашите фабрики от 50 ст. нещо става 300% по-скъпо, като отиде нататък? Защо допуснахме да има медиатори сред нас и нашите братя украинци? Защо даже не ги дарихме? ”, попита Борисов.

По думите му, отговорни за оскъпяването били от „ Продължаваме промяната ”, които не се съгласили страната ни да оказва директна военна помощ.

„ Статията в „ Ди Велт ” е доста хубава. България пособия на Украйна. Ако това имахме и формален контракт, след  закон и това да става, те щяха да са, дет се вика, фактически герои ”, разяснява Борисов.

„ Само че те станаха партия на медиаторите - на горивата и оръжията ”, съобщи Борисов.

А съпартиецът му Христо Гаджев направи и сметка какъв брой са спечелили.

„ Българските компании - пощенски кутии, най-вероятно и те не работят за без пари. Има български медиатор, има и непознат медиатор. И в случай че са и двете, става въпрос за към 20% надценка, или по-скоро комисионна. Тоест, от 4 милиарда 20% са 800 млн. лева, които са усвоени и в нечии джобове. И това са единствено комисионните. Тук не приказваме за надценката, която поставят на оръжието и боеприпасите ”, съобщи депутатът Христо Гаджев.

Отговорът на някогашния министър председател Кирил Петков пристигна от Националното заседание на „ Демократична България ”, където обсъждаха общо явяване на изборите през април.

„ Трябва да спрем да му обръщаме внимание на Борисов. Защото тези борисовки отвличат вниманието от значимите неща. Пълни нелепости, в случай че би трябвало да отговоря непосредствено. Да стартираме изобщо да не обръщаме внимание на тези, както един наш сътрудник сподели - тиня и каскети ”, съобщи Кирил Петков - съпредседател на Политическа партия.

А с пост в обществената мрежа, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подсети, че само левицата се е оповестила срещу директен експорт на оръжие. А в този момент били упреквани за това. Целта, съгласно Нинова, била още веднъж предизборно да се удари Българска социалистическа партия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР