Нов скандал е на път да разтърси футболна България. Спортният

...
Нов скандал е на път да разтърси футболна България. Спортният
Коментари Харесай

ЦСКА дава на съд ЦСКА 1948

Нов скандал е на път да раздруса футболна България. Спортният шеф на ЦСКА - София Стойчо Стоилов разкри в изявление за bTV, че са подхванати правосъдни ограничения против ЦСКА 1948 за потреблението от тяхна страна на емблемата и абревиатурата, което е непозволено.

„ Бях сюрпризиран от някой решения на БФС. Първа лига играе, Втора лига не играе. Защо не се играят мачовете от Втора лига? Защо БФС взе такива решения? Взеха се доста неверни решения в прорез с футболния феърплей и със самата игра футбол. Септември са прави в техните претенции. Спортният феърплей би трябвало да се съблюдава. Футболният съюз подцени напътствията от УЕФА “, показа Стоилов.

„ ЦСКА 1948 влезе непозволено във Втора лига, в този момент в Първа лига влиза непозволено. Не виждам какъв е честният път, който го вървят. Със сигурност не е честният път. Смешно е това нещо, което те стартират. Имат един файтон хора като почитатели. Предполагам на нашите мачове виждате какъв брой почитатели идват. Стадионите се пълниха на мачовете от евротурнирите и против Левски “, добави той.

„ Кой е ЦСКА, то е ясно. Те употребяват абревиатура, която е непокътната от нашия клуб. Те нямат право на тази абревиатура. Всички медии и БФС като изписват по този метод ЦСКА е нелегално. “

„ Доколкото знам ограничения са подхванати. Предприети са правосъдни ограничения те да не могат да употребяват емблемата и абревиатурата. В България очевидно всичко е допустимо. “

„ Знам, че на хората в Левски не им е елементарно. Ние го преживяхме това. Аз желая персонално постоянно да има дерби сред Левски и ЦСКА в Първа лига. Без този мач Първа лига няма да бъде забавна, както беше без ЦСКА една година. Има закони, които би трябвало да се съблюдават. Щом ЦСКА е минал през този катарзис, за какво и Левски да не мине “, приключи Стоилов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР