Нов сигнал за силен мирис на амоняк е подаден от

...
Нов сигнал за силен мирис на амоняк е подаден от
Коментари Харесай

Подаден е нов сигнал за силен мирис на амоняк, идващ от „Мелта 90” АД-Ловеч

Нов сигнал за мощен аромат на амоняк е подаден от жители на дежурните телефони в Община Ловеч през днешния ден, 30 септември 2022 година в 14.30 часа, оповестяват от пресцентъра. Мобилната група на общината незабавно е посетила „ Мелта 90″АД-Ловеч, сигналът е предаден на полицията и на районен съд ПБЗН.

Утре, събота, в 9.00 часа ще дойдат инспектори от Регионална инспекция за опазване на околната среда Плевен, които ще слагат нова измервателна  станция, която ще следи атмосферата през идващите дни.

Същевременно управлението на Община Ловеч и персонално кметът Корнелия Маринова благодарят на всички държавни органи по подготвеност, които реагираха навреме след апела на кмета да изпълнят отговорностите си с цел да спре обгазяването на Ловеч.

Още на 28 септември в общината дойдоха инспектори от ДАМТН – София и разискаха с кмета Корнелия Маринова ситуацията. На 29 септември беше разпоредена инспекция с прокурорско разпореждане, водена от Районна прокуратура –Ловеч. Служители на Министерство на вътрешните работи, ДАНС, ОДБХ, районен съд ПБЗН и „ Електрохолд България “  направиха взаимна инспекция в постройката на „ Мелта 90″АД-Ловеч, за това по какъв начин се експлоатира хладилната инсталация  с проблематичния амоняк.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по чл.353д, ал.3 от Наказателен кодекс. Работата по случая продължава.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР