Нов самолет, който не е нито на Boeing, нито на

...
Нов самолет, който не е нито на Boeing, нито на
Коментари Харесай

Японски самолет ще сложи края на монопола на Boeing и Airbus

Нов аероплан, който не е нито на Boeing, нито на Airbus е напът да скапе монопола на двата колоса в авиоиндустрията. Чаканият миг за японският Mitsubishi Regional Jet (MRJ), строен през 60-те години на предишния век, най-сетне настъпи.

Дело на компанията Mitsubishi Heavy Industries, летателната машина има потенциал от 88 места. Миналия месец самолетът прави полети до Моузъс Лейк, Вашингтон, с цел да задоволи търсенето на пазара, написа Bloomberg.

По-малкото места и фюзелажи слагат MRJ в различен клас самолети от този на Boeing 373 или Airbus A320. Японският уред може да измине 2000 благи, а по-малкият му вид може да лети с до 76 пасажери на същото разстояние.

След като дълго време работи по него и влага минимум 2 милиарда $, компанията Mitsubishi Heavy Industries желае да получи документ и да стартира доставки.

Първоначално японският производител възнамерява тестовите полети за 2012 година, само че не съумява да съблюдава периода поради компликации в индустриалния развой. Очаква се към този момент самолетът да бъде наличен за клиенти през идната година.

Mitsubishi се бори да разпространява продукта си и да се снабди с нови клиенти. Понастоящем за самолета към момента няма задоволително поръчки, с цел да има възвръщаемост на вложените в производството му средства. За това е нужно повече време, само че съгласно експерти, приоритет на компанията би трябвало да бъде доставянето на първия аероплан.

Mitsubishi Heavy Industries даже се е нуждаела от спомагателни средства, с цел да приключи машината. Трудностите пред японския производител не свършват дотук. Bombardier съди компанията за придобиване на загадка информация и причиняване на финансови загуби на американския производител на влакове и самолети.

Mitsubishi Heavy не е единственият производител в Азия, който претендира, че ще сътвори по-евтини самолети. Компаниите Aircraft и China също се стремят към това.

Прогнозите на анализатори са, че авиационният пазар в Азия ще се разрасне още през идващите години. Тогава производителите на летателни машини би трябвало да се възползват от опцията.

За да бъде конкурентноспособна на огромните имена в авиосектора обаче, Mitsubishi не може да разчита единствено на своя вътрешен пазар. Компанията може да се опита да притегли клиенти от Съединени американски щати, където оборотните самолетни компании търсят превозвачи за къси полети.

Според експертите тежестта и потенциалът на MRJ са прекомерно огромни, за районен транспортьор. В разследване на това Mitsubishi Heavy възнамерява и стартирането на по-малка версия през 2021 година.

Като част от проекта си да разшири доставките и форсира индустриалния развой, японската компания е разделила отдела си по продажби и маркетинг и е преместила американската си централа в Рентън, Вашингтон.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР