Нов рекорден обем на продажбите през финансовата 2023 година. 14,3

...
Нов рекорден обем на продажбите през финансовата 2023 година. 14,3
Коментари Харесай

BMW с рекорд: повече от 200 000 автомобила, доставени в рамките на една година

Нов рекорден размер на продажбите през финансовата 2023 година. 14,3 % нарастване спрямо миналата година. Изцяло електрическото BMW i4 M50 още веднъж е най-продавания модел, BMW M3 Седан е най-успешният високопроизводителен състезателен автомобил в света на марката.

Светлин Желев преди 45 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 11:07 | 12.01.2024

Най-големият нуклеарен строителен план в света. Обявена е датата на пускане на първия реактор на руско-турската АЕЦ „ Аккую “

ПрепоръчаноЕмил Василев - 21:01 | 11.01.2024

Представиха нуклеарна батерия, която може да създава сила в продължение на 50 години без нужда от зареждане

НаукаЕмил Василев - 16:00 | 12.01.2024

Пробив в региона на диабета: Одобрени от FDA медикаменти възвръщат производството на инсулин за 48 часа

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

BMW M GmbH изпраща изключителна финансова 2023 година и още веднъж регистрира рекордни резултати. За първи път в историята на компанията са доставени повече от 200 000 автомобила по целия свят за една година. С нов връх от 202 530 продадени високопроизводителни автомобила, наклонността на напредък от последните години продължава. Впечатляващото нарастване на продажбите от 14,3 % спрямо миналата година потвърждава, че за следващ път спомагателни целеви групи са привлечени от извънредно спортни коли с логото на M като щемпел за качество.

Съединени американски щати още веднъж са най-важният индивидуален пазар за колите на BMW M GmbH през финансовата 2023 година. Германският вътрешен пазар още веднъж заема второ място в класацията на районите за продажби, до момента в който Англия остава третият най-съществен пазар, както и през миналата година. „ С историческия връх от повече от 200 000 доставени автомобила, ние достигнахме крайъгълен камък през финансовата 2023 година. Впечатляващото търсене е отлично удостоверение, че нашето разнообразно продуктово портфолио дава отговор навръх условията на времето, “ споделя Силвия Нойбауер, вицепрезидент отговарящ за клиенти, бранд и продажби в BMW M GmbH.

Електрическата атака продължава да набира скорост.

Като първият напълно електрически модел на марката, BMW i4 M50 продължава сполучливия си курс през втората цялостна година на продажби след дебюта си и още веднъж се е бестселър на BMW M GmbH. През 2023 година бяха въведени и BMW i5 M60 xDrive Седан и BMW i7 M70 xDrive, което дава началото на още две нови допълнения към гамата напълно електрически транспортни средства на BMW M.

Със мощно интегриран задвижващ елемент както на предния, по този начин и на задния мост, които дружно развиват систематична мощ до 442 кВ/601 к.с., BMW i5 M60 xDrive слага стандарти в премиум сегмента на класа бизнес лимузини. Като най-мощният модел в новото BMW Серия 5, той има общоприети характерни дизайнерски детайли, които образно акцентират неговия извънреден състезателен капацитет. Неговото общоприетоо адаптивно шаси Professional с електронно следени амортисьори и интегрално интензивно кормилно ръководство, в композиция с електрическата система за задвижване на четирите колела BMW xDrive, подсигурява наслаждение от шофирането без местни нездравословни излъчвания и типично M показване.

BMW i7 M70 xDrive, най-мощният напълно електромобил BMW M бе показан през 2023 година Топ моделът на новото BMW Серия 7 също се задвижва от два електрически мотора, които дружно реализират систематична мощ до 485 кВ/659 к.с. и оптимален въртящ миг от 1015 Нм. В допълнение, характерната за модела технология на шасито и изключителните дизайнерски характерности способстват за типичния M темперамент. BMW i7 M70 xDrive съчетава подвижност без местни излъчвания и рискова продуктивност, с цел да сътвори неповторимо преживяване при шофиране в първокласния сегмент.

„ Финансовата 2023 година се характеризира както с извънредно сполучливото ни портфолио от извънредно прочувствени транспортни средства с мотори с вътрешно горене, по този начин и с продължаващата атака за електрификация с още два напълно електрически performance модела и първия ни електрифициран високопроизводителен автомобил, BMW XM*, “ споделя Франсискус ван Меел, ръководител на борда на шефовете на BMW M GmbH. „ Не на последно място продължаващият триумф на BMW i4 M50 удостоверява, че сме на прав път за по-нататъшен прогрес в електрификацията на нашето продуктово портфолио и за съчетание на технологии за стабилно задвижване с прочувствено мощно преживяване при шофиране. “

Нови високопроизводителни модели разнообразяват продуктовото портфолио.

Три автомобила с висока продуктивност, които завърват първата си цялостна година на продажби през 2023 година и символизират необятната гама от продуктовото портфолио на BMW M GmbH, също имат решителен принос за растежа на продажбите. Второто потомство на BMW M2* със своя шестцилиндров редови мотор, задвижване на задните колела и опционална шестстепенна механична трансмисия предлага още по-атрактивно влизане в света на високопроизводителните модели от BMW M. Екстровертен дизайн, прогресивният разкош в интериора и новата M HYBRID система вършат BMW XM* безусловно изключение в конкурентната сфера на Sports Activity и Sports Activity Coupé колите. Новото BMW M3 CS* специфичен модел, който носи неповторимото BMW M чувство на спортната писта и пътя в изключително чиста форма, също се приема въодушевено от почитателите на марката.

В допълнение, продължаващата известност на бестселърите в сегмента на високопроизводителните коли е в основата за неотслабващия напредък на BMW M GmbH. Най-продаваният високопроизводителен състезателен автомобил в света през 2023 година е BMW M3 Седан*, следван от BMW M4 Купе*. Със своите мощни шестцилиндрови редови мотори и неповторимия избор на ръчна шестстепенна скоростна кутия и осемстепенна трансмисия M Steptronic в сегмента, както и класическо задвижване на задните колела и интелигентната система за задвижване на четирите колела M xDrive, те оферират характерности на представянето, достйно за спортна писта, с неограничена ежедневна валидност и склонност за дълги дистанции. Тази композиция, допълнена от в допълнение пространство за багаж и вариативност, прави първото BMW M3 Competition Touring с M xDrive* ново попълнение с изключително висок профил в гамата на BMW M GmbH през 2023 година

Свежи акценти и още нови високопроизводителни модели през 2024 година

Разнообразяването на продуктовото портфолио ще продължи и през 2024 година В допълнение към идното възобновяване за трите най-успешни високопроизводителни серии BMW M3, BMW M4 и BMW M2, новото потомство на BMW M5 е готово за въвеждане през настояща моделна година. Новото потомство на високопроизводителния модел в първокласния клас ще се предлага освен като седан, само че и като BMW M5 Touring ще даде спомагателен подтик за завладяването на нови целеви групи. Преди това BMW i5 M60 xDrive Touring ще добави гамата от напълно електрически М коли.

Ядрото на продуктовата гама BMW M също вижда дебюта на предложение за изключително амбициозни водачи: големият триумф на BMW M3 CS е последван от новия специфичен модел BMW M4 CS, който въплъщава чистата спортна пристрастеност в нова форма с нараснала мощ на мотора и усъвършенствано тегло.

В очакване на Льо Ман: BMW M GmbH се стреми към историческо завръщане в надпреварите.

След като новото BMW M Hybrid V8 сполучливо приключи първия си сезон в северноамериканската серия за устойчивост IMSA предходната година, BMW M GmbH също ще се състезава в Световния шампионат за устойчивост на FIA (WEC) през 2024 година Акцентът на сезона е завръщането на 24-те часа на Льо Ман: тъкмо 25 години след общата победа на BMW V12 LMR в именитата класика за устойчивост, първообраз от BMW M Motorsport още веднъж ще бъде на стартовата решетка.

Завръщането на Circuit de 24 Heures ще бъде съпроводено от премиерата на спортната писта на 20-ия BMW Art Car. Един от двата BMW M Hybrid V8, които се състезават в Льо Ман, ще влезе в надпреварата с доста специфичен дизайн, основан от световноизвестната нюйоркска художничка Джули Мехрету, който впечатляващо показва обичайна композиция от моторни спортове и изкуство в BMW Art Car Collection.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР