Нов рекорд на наглостта. Крадци и престъпници отново източват яз.

...
Нов рекорд на наглостта. Крадци и престъпници отново източват яз.
Коментари Харесай

Сигнал: Отново източват язовир Студена, а институциите бездействат

" Нов връх на наглостта. Крадци и нарушители още веднъж източват бент. Студена, с дейното присъединяване и/или безучастие на управниците в Перник, София, държавното управление, Министерство на вътрешните работи, ДАНС и прокуратурата.
, разкрива спелеологът Атанас Русев в групата " Да запазим Корал ". Информативно, при най-голямото маловодие тази зима от десетки години обратно, единствено дебита на изворите в чашата на язовира надхвърляха 20 литра в секунда, показва още той.
Нивото на язовир „ Студена “, който зарежда целия град и близките села, спадна до сериозния най-малко през ноември предходната година . Това обрече на водна рецесия 100 хиляди перничани и то през зимата, когато дъждовете са необичайност, а снежните шапки на планините „ обещаваха “ вода, само че напролет. Така се стигна до режим на водоподаването.
Междувременно държавното управление взе решение за създаване на водопровод за различно водоснабдяване на града. Съоръжението е с дължина 13.5 км и на стойност 20 млн. лв..
Спелеологът от десетилетия учи карстовия регион край село Боснек, над Перник, и от дълго време има концепция да усъвършенства наличните източници във водосбора на водохранилището за цялата област – язовир „ Студена “.
Идеята на Атанас Русев е да се запушат противозаконните отклонения и да се почистят губилищата в коритото на река Струм а, с цел да има оптималната проводимост за водата, която потъва през тях в пещерна система и излиза още веднъж на повърхността посредством извор „ Врелото “. Във втория стадий на проекта на Русев се планува извор, който до момента не е бил част от водосбора на бент. „ Студена “ да бъде прибавен към него.
Веднага щом получава позволение от Министерството на районното развиване да работи, Атанас Русев дружно с екип свои сътрудници се качват на Витоша, където откриват нелегално водохващане, отклонявало дълго време огромни количества вода − по 200-300 л/сек, от Перник. Така, с дейностите на Русев и спелеолози-доброволци, отклонението е запушено и водата още веднъж потича към язовир „ Студена “.
Незаконните дейности на недобросъвестни хора, които безусловно „ крадат “ вода от язовира и то във време на рецесия мощно възмущава Атанас Русев. Той упорства да има надзор и строги санкции.
В началото на януари журналистката Валя Ахчиева направи следствие за лъжите, свързани с водата от язовира, като употребява за задачата и фотоси от спътник. Припомнете си следствието ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР