Нов размер на линията на бедност за 2018 година ще

...
Нов размер на линията на бедност за 2018 година ще
Коментари Харесай

Вдигат със 7 лева линията на бедност

Нов размер на линията на беднотия за 2018 година ще гласоподава Министерският съвет. От настоящия 314 лв. той да се усили с 7 лв. и да стане 321 лв. от 1 януари, планува план на разпореждане, импортиран от министъра на труда и обществената политика Бисер Петков.

Показателят e инструмент, който би трябвало да подсигурява облекчаване на минимални витални потребности на човек, като калориен банкет и конструкция на ползване на хранителни и нехранителни артикули и услуги. Той се употребява и при образуването на обществената политика в региона на приходите и виталното ниво, като се дефинира по методика, одобрена от Министерския съвет. Повишението е изчислено по формула, която регистрира цените на съществени храни и консумативи. Линията на беднотия е и значим измерител при отпущането на добавки към пенсиите по Коледа и Великден, както и при разпределянето на енергийни помощи и помощи за първокласници.

“Актуализирането на линията на беднотия ще отговори на нивото на приходите и структурата на ползване на българските жители. Така избраният размерът на линията на беднотия от 321 лева за 2018 година подсигурява, че минималните витални потребности на най-бедната част от популацията ще бъдат задоволени ”, написа в отчета си до кабинета министър Бисер Петков.

Според данни на Националния статистически институт (НСИ) за 2016 година, под линията на беднотия, която тогава е 308, 17 лв., са живеели 22,9% от българите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР