Нов протест след тежкия пътен инцидент в Стара Загора, при

...
Нов протест след тежкия пътен инцидент в Стара Загора, при
Коментари Харесай

Протестиращи влязоха в Районна прокуратура - Стара Загора

Нов митинг след тежкия пътен случай в Стара Загора, при който автомобил опустоши и рани тежко трима пешеходци. Жители на града упорстват за непоколебим надзор на пътя и преустановяване на „ дрифтовете “ и гонките с коли по улиците.

Протестиращите влязоха в Районна прокуратура - Стара Загора, защото по-рано през днешния ден имаше конференция, на която хората не бяха позволени.

18-годишният лидер зад кормилото е наследник на локален предприемач, получил е брошура преди към четири месеца и за това време е съумяла да натрупа две прегрешения. Във съдбовната нощ лидерът не е бил самичък в колата, имало е още двама души с него, които са съществени очевидци на прокуратурата.

Още нощес майката на най-тежко потърпевшата при злополуката млада жена 23 годишната Даниела изрази опасения, че казусът може да бъде затулен.

„ Като бях в Спешния център нощес, имаше служители на реда, които споделиха, че е известната персона, доколкото разбрах е известна персона и ще бъде потулен случая “, сподели тя.

„ Няма учредения за такива терзания, защото откакто е получен сигналът, е осъществен оглед на местопроизшествието, формирано е досъдебно произвеждане, което се следи от Районна прокуратура “, съобщи Николай Колев, шеф ОДМВР - Стара Загора.

Работи се по всяка една версия. Към момента съгласно полицията става въпрос за ПТП. Според живущите в региона обаче гонките и „ дрифтенето “ са проблем от години.

За година единствено двама души са получили неоправдателни решения, че са взели участие в „ дрифтове “.

Ако виновността на водача бъде потвърдена и става въпрос за несъзнателно закононарушение той може да получи от една до шест години затвор. Ако става въпрос за предумисъл обаче наказванията са от 3 до 12 години отнемане от независимост.

От прокуратурата приканват всеки, който е очевидец на злополуката, да се свърже с органите на реда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР