Нов проект е бил реализиран на остров Света Анастасия“, съобщиха

...
Нов проект е бил реализиран на остров Света Анастасия“, съобщиха
Коментари Харесай

На остров „Света Анастасия“ вече е обособен маршрут за хора с увреждания

Нов план е бил осъществен на остров „ Света Анастасия “, оповестиха от Община Бургас. Това ще разреши всеки един клиент да може да усети духа и историята на мястото, в налична и безвредна среда. 

Осъщественият план „ Остров Света Анастасия – налична среда за хора с двигателни и зрителни увреждания “ бе финансиран от Агенцията за хора с увреждания по контракт 12-ДС/20.06.2023 година с бенефициент: Оперативна програма „ Туризъм “, Община Бургас. В рамките му бе заложено отделяне на познавателен маршрут за хора с увреждания на територията на туристическия комплекс, който включва запознаване с историята на острова и неговите забележителности. Той стартира от пристана и доближава до вътрешното пространство сред манастирските здания и музея.

За да се улеснят посетителите, на острова бяха сложени табели с надписи на брайл дружно със специфични тактилни изображения . В рамките на плана бе актуализирана и изравнена каменната настилка на част от пътеките, като с това се усъвършенства и нейното качество.

Остров „ Света Анастасия “ е един от знаковите национални туристически и културни обекти и в него от време на време се правят разнообразни действия за възстановяване достъпността.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР