Нов отряд от доброволци, обучени в Руския университет за специални

...
Нов отряд от доброволци, обучени в Руския университет за специални
Коментари Харесай

Кадиров праща нов отряд чеченци

Нов отряд от доброволци, подготвени в Руския университет за специфични сили, напусна Чечня за територията на специфичната военна интервенция. Това заяви в канала си в Телеграм ръководителят на републиката Рамзан Кадиров.

" Още един контингент доброволци отпътува през днешния ден за зоната на специфичната военна интервенция в Донбас от интернационалното летище в Грозни, носещо името на героя на Русия Ахмат-Хаджи Кадиров. За благополучие, с помощта на изключителните преподаватели на Руския университет на Специалните сили, доброволците са добре подготвени за бързо и дейно решение на оперативни задания ", се споделя в известието.

Руският университет на специфичните сили е първото и само частно образователно заведение в Руската федерация, което дава професионално образование на специфичните сили. Създаден е посредством частни вложения на повърхност от повече от 450 хектара в град Гудермес, вторият по величина в Чечня, и съставлява многофункционален комплекс от 95 здания и структури, оборудвани с най-новите специфични решения за осведомителни технологии.

В университета се организира огнева, тактико-специална, въздушнодесантна, планинска подготовка, както и образование на телохранители и военни публицисти.

Според Русия, обучаваните в Чечня доброволци от специфичния отряд " Ахмат ", командван от секретаря на Съвета за сигурност на Чеченската република и асистент на Кадиров Апти Алаудинов, дружно с втория корпус на Народната милиция на ЛНР към този момент са освободили повече от 40 обитаеми места в Луганската национална република, в това число Лисичанск, и в този момент в Соледар.

Председателят на Народното събрание на Чеченската република Магомед Даудов заяви през юли, че от 24 февруари, във войната в Украйна са взели участие и повече от 10 000 бойци от Чеченската република, приключили университетския курс за специфични сили.

Припомняме, че при започване на юли Кадиров разгласи дилемите си в Украйна.

Той съобщи, че предпочитаната му задача по време на специфичната интервенция в Украйна е била да унищожи остатъците от терористите, които са избягали от Чеченската република.

Според Кадиров, макар че съюзническите сили са освободили цялата територия на ЛНР, специфичната интервенция за чеченците към момента " надалеч не е завършила ".

В края на юли се появиха спекулации, че всички бойци от батальона " Запад-Ахмат " ще останат в Чечения.
ТЕМА преди 1 час 531 преди 1 ден 2313 преди 2 дни 1031
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР