Нов опит ще бъде направен днес в Народното събрание да

...
Нов опит ще бъде направен днес в Народното събрание да
Коментари Харесай

Нов опит днес да бъде свалено правителството на Николай Денков

Нов опит ще бъде изработен през днешния ден в Народното събрание да се гласува вота на недоверие към кабинета на Николай Денков.

След като през вчерашния ден поради липса на кворум депутатите не съумяха да гласоподават по импортирания от опозицията избор на съмнение, през днешния ден процедурата би трябвало да бъде довършена. Проблемът с кворума се появи, откакто ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи напуснаха залата поради отхвърления законопроект за незабавна анулация на дерогацията за импорт и преправка на съветски нефт.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски изясни, че това е знак към сътрудниците им от ПП-ДБ, които би трябвало да изберат дали да останат част от евроатлантическо болшинство или да са част от прокремълска сглобка.

Премиерът Николай Денков ще дава отговор на въпроси на депутати в границите на блиц контрола. Той ще взе участие и в парламентарния надзор. В него ще се включи и финансовият министър Асен Василев. Най-много въпроси – 5, има към министъра на околната среда и водите Юлиан Попов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР