Нов опит да протегне ръка на Продължаваме промяната за кабинет

...
Нов опит да протегне ръка на Продължаваме промяната за кабинет
Коментари Харесай

Борисов даде пост на Асен Василев, каза грозна истина за пенсиите

Нов опит да протегне ръка на „ Продължаваме промяната ” за кабинет направи през днешния ден Бойко Борисов, който събра парламентарната си група, с цел да й даде инструкции по всички значими въпроси – от съставянето на държавно управление, през бюджета до избора на ръководител на Народно събрание.

-->
Колкото и да ни нападат, единственото устойчиво държавно управление е сред двете огромни обединения – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, сподели няколко пъти Борисов. И акцентира, че сред двете сили няма огромни разлики. В края на предходната седмица обаче ПП-ДБ излязоха с безапелационната позиция, че няма да поддържат кабинет с мандат и присъединяване на ГЕРБ.



В момента събитията са толкоз рискови в света, като се стартира с ученията в Тайван и се стигне до войната в Украйна. България не може да остане без държавно управление. Но, в случай че не се направи държавно управление, отиваме на избори без бюджет, безапелационен бе Борисов.

Ние покачихме резултата си, само че нищо устойчиво не може да се извърши без да има национално единодушие и то с партии, които изповядват нашата идеология - в поддръжка на Украйна, понижаване на инфлацията, основаване на условия за бизнес, бяха първите думи на водача на ГЕРБ пред новоизбраните народни представители.

" Утре Вежди ще дрънне звънеца и ще проведем съвещания, имаме и вид А, и вид Б ", сподели Борисов. Като най-възрастен, на Вежди Рашидов се пада да открие първото съвещание на 49-я парламент.

Според Борисов е " позор " за политическите партии да не могат да създадат държавно управление.

Борисов съобщи, че " президентските хора " към този момент приказват, че партийният модел на ръководство е привършен. Призова за разсъдък тези, които обичат републиката, парламентаризма и парламентарната народна власт. Подчерта, че не е уместно свикването на Народното събрание през Страстната седмица. " На Разпети петък на работа няма да вървим! ", отсече той.

 

Борисов посочи влошената вероятност, която дава МВФ за България две години без ръководство на ГЕРБ. И ги изясни с политическата неустановеност. Предрече и, че ще има проблеми " най-малко в 10 сектора ", че ще се влошат нещата с вложенията.

" Ние не сме безотговорна партия. За всички близо 20 година на разнообразни равнища сме показали отговорност, по тази причина народът ни гласоподава доверие - по кое време повече, по кое време по-малко ", акцентира Борисов.

" Затова смятам, че всички заклинания - в случай че не може да се направи държавно управление - без този, без оня, в допълнение утежняват рецесията и в допълнение изправят страната пред непоправими последици. Ако няма постоянно държавно управление, не може да има и бюджет ", сподели Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че няма да гласоподават повишение на налозите, разказвайки пред своите какъв съгласно него е сюжетът, който се готви.

" От това, което чета, на Народното събрание ще бъдат препоръчани данъчни закони, с които да се понижи дефицитът. Ние ясно казахме, че сходно нещо не можем да подкрепим, тъй като сме дали обещание на бизнеса най-ниските налози в Европейски Съюз и сме го спазвали години наред. Станишев одобри плоския налог и ние 12 години го следваме ", уточни той.

 

" Първо ще ни внесат данъчни закони, с които да се подвига данъчната ставка. После ще ни бъде импортиран бюджет с 6 - 7% недостиг, тъй като няма да минат данъчните закони. Без тези данъчни закони, които да съберат пари, дефицитът няма по какъв начин да стане 3% ", разказа картината, която ни чака Бойко Борисов.

" Единственото устойчиво дълготрайно държавно управление е сред двете огромни обединения, тъй като всъщност имаме идентични визии в 99% от стратегиите си ", сподели Борисов. И вметна, очевидно подразнен от реакцията в залата: " Колкото по се мръщите, толкоз по ме дразните. Но това е дълготрайно и годно! "

" Има и други разновидности, само че там има две разграничителни линии - Украйна и къде се намираме в Европа, и надлежно по тематиката Северна Македония. Като се има поради, че " Възраждане " си повишават резултата и споделят: " Ние можем да поносим, до момента в който не станем първа политическа мощ ". Не, че ще се случи, само че по този начин пазят електората си. Има Такъв Народ като слушах Слави, споделят, че в Народно събрание ще играят " държавен и партиен надзор ". Те ще управляват. ОТК както беше. Движение за права и свободи са подготвени постоянно да ръководят. И оставаме ние и сътрудниците от Политическа партия. Най-лесно е да искаш да контролираш, а различен да работи ", заключи политическата обстановка Борисов.

 

Според него е " жив популизъм " даването на добавки към пенсиите. Пенсионната система се изкриви - този, който не е работил с няколко добавки получава толкоз, колкото този, който цялостен живот се е трудил, посочи Борисов. " Как младото потомство да се записва, да си заплаща налозите, да си внася пенсионните вноски, с цел да има в Национален осигурителен институт пари за пенсии, или в частните фондове? " Изкривена е цялата система на ръководство на страната. И никой не желае да приказва за това, тъй като се кани отново да върви на избори след два - три месеца ", не скри възмущението си Борисов.

" Какво ще се случи, в случай че се отвори подобен бюджет и ние го натоварим с още няколко милиарда? Ако в него вкараме и 50 милиарда за вложения? Какво би се случило в случай че всяка партия вкара в този бюджет каквото е говорила в акцията - злополука ", продължи ядосано той.

Борисов изясни, че приказва всичко това не, с цел да плаши, а с цел да накара политическите водачи да схванат какъв брой е значимо да има постоянно държавно управление, с цел да има бюджет. " И самоконтролът сред сходно държавно управление е максимален поръчител за предварителна защита против корупцията. Дори сме дали обещание да има " Хемус ", " Струма ". Колегите от Политическа партия са дали обещание по 4. Да създадем по 2, да сложим Асен Василев да ги управлява (строителните фирми), с цел да сме сигурни, че ще се случат ", добави той.

" Без нас държавно управление не може да има. Готови сме, диалогични сме. Единствено желаеме да се отнасят към нас с почитание, поради голямата войска от гласоподаватели, които стоят зад нас. Заслужено и ясно е. Бихме ги дружно, победихме ги поотделно - и с машини и смесено. Имаме правото и самочувствието да желаеме диалогично България да се ръководи по-добре ", безапелационен бе Борисов.

" Ще стане злополука! И споделям това не, с цел да тревожа, а с цел да убедя политическите водачи. Някъде към 10 юни страната ще спре да заплаща, в случай че няма бюджет. За да не се стига до сходни сюжети, би трябвало да проявим разсъдък и толерантност ”, заключи Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР