Нов огромен скандал гърми около младия председател на 47-ото Народно

...
Нов огромен скандал гърми около младия председател на 47-ото Народно
Коментари Харесай

Гърми скандал! Новият шеф на парламента Никола Минчев e излъгал, че вече не е адвокат. Лъже и че е напуснал мастита адвокатска кантора с договор с ББР (ДОКУМЕНТИ)

Нов голям скандал гърми към младия ръководител на 47-ото Народно заседание Никола Минчев. Оказва се, че 34-годишният началник на Народното събрание към момента е настоящ юрист, а адвокатската фирма, която съставлява и към днешна дата, е „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “.

Припомняме, че ПИК заяви, че юристът от „ Продължаваме промяната “, който беше определен за ръководител на Народното събрание, е забъркан в лобизъм, откакто адвокатската адвокатска фирма „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “, която съставлява, подписа контракт с Българската банка за развиване по времето, когато Кирил Петков беше длъжностен министър на стопанската система.

На въпрос на водещата на ПИК TV, в първото си изказване пред медиите, на 03.12.2021 година, новоизбраният ръководител на Народно събрание Никола Минчев съобщи, че не работи в адвокатска адвокатска фирма отпреди да се причисли към „ Продължаваме промяната “, надлежно, че няма контракт с ББР.

Дали горните изказвания дават отговор на истината при съществуването на следните смущаващи обстоятелства:

В регистрите на българската адвокатура -https://bar-register.bg/, формален обществен източник на обстоятелства и условия на лицата, регистрирани по Закона за адвокатурата, Адвокатско сдружение Джингов, Гугински, Кючуков и Величков, е записано на адрес гр. София, бул. „ Цар Освободител “ № 10, ет. 3, с посочен телефон (02) 9321100.

При информация в същия указател по партидата на адв. Никола Георгиев Минчев е маркирано категорично, че същият е практикуващ, а за адрес и телефон са посочени безусловно същите данни, като на Адвокатско сдружение Джингов, Гугински Кючуков и Величков, в която адвокатска фирма господин Минчев твърди, че не работи.

Съвпадението на адреси и телефони се удостоверява и при информация в уеб страницата на адвокатското сдружение https://dgkv.com/, и в указател Булстат.

При състояние че ръководителят на Народно събрание е настоящ юрист, а в член 40, алинея 6 от Закона за адвокатурата е планувано, че юристът е задължен да има адвокатска фирма в обитаемото място в региона на адвокатската гилдия, чийто член е, като адресът на адвокатската фирма се декларира за регистриране в адвокатския съвет, то следва да се зададе въпросът: Какъв е адресът на адвокатската фирма на адв. Никола Минчев, в случай че е друг от горепосочения и в случай че е по този начин, за какво не е декларирана такава смяна? Къде упражнява адв. Никола Минчев адвокатска специалност, поради обстоятелството, че е вписан като настоящ юрист? Работи ли/работил ли е по проблеми, свързани с ББР и ДКК, без значение от това дали той персонално е имал контракт или адвокатското сдружение?

Как ще подсигурява безпристрастност в актуалната си работа във връзка с клиентите, които е обслужвал и обслужва като юрист, поради обстоятелството, че адвокатско сдружение Джингов, Гугински, Кючуков и Величков обслужва огромни бизнес клиенти, в това число и такива, свързани с олигарха Иво Прокопиев?

Въпреки че заради тенденциозен или несъзнателен пропуск в закона няма спънка настоящ юрист да е депутат, смята ли за честно да съвместява качеството на юрист, който пази частни права и ползи, с качеството на депутат и ръководител на Народно събрание, където следва да пази публичния интерес?

Припомняме, че през вчерашния ден и столични водачи останаха потресени от Никола Минчев, който единствено два дни откакто стана началник на Народното събрание, стартира да се движи с конвой и да гази законите за придвижването по пътищата.

Инфо:ПИК

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР