Нов обрат за дерогацията на руския петрол. След дни разминаване

...
Нов обрат за дерогацията на руския петрол. След дни разминаване
Коментари Харесай

Нов обрат с дерогацията: ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС пишат общ законопроект

Нов поврат за дерогацията на съветския нефт. След дни разминаване на позициите сътрудниците в ръководството още веднъж се върнаха на концепцията - отсрочката да отпадне напълно от 1 март следващата година.

Денят стартира със конфликт сред сътрудниците, които застанаха един против различен с два законопроекта - единият е този на ПП-ДБ за това дерогацията да отпадне най-рано на 1 март, а от началото на годината да се спре единствено износът.

Избягвала ли е рафинерията в Бургас евросанкциите против Москва?

Другият текст, с подписите на Бойко Борисов и Делян Пеевски, е за изрично унищожаване на отсрочката още от първия ден на 2024 година

и макар че никой не искаше да отстъпи, в 13 часа към този момент стана ясно, че съгласие има и сътрудниците сядат да пишат нов текст.

„ Гарантирам, че в случай че влезе незабавно – ГЕРБ няма да мръдне от позицията си. Ако мръдне – си давам оставка от партията “, сподели Бойко Борисов, ръководител на ГЕРБ.

Разбирателство имаше по концепцията да се поправя условието 100% от запасите на горива да се съхраняват на територията на страната.

„ Призовавам сътрудниците от ГЕРБ да не преговаряме тази тематика на всеки две седмици, имаше ясна сделка, че датата е 1 март “, съобщи Кирил Петков, съпредседател на ПГ на ПП-ДБ.

Така и двата разновидността изключително влязоха за разискване в пленарната зала.

Изненадваща отмора обаче обърна обстановката на 180 градуса. И я върна отново в изходна позиция.

„ Днес в късния следобяд ще бъде направен общ законопроект. Дерогацията се приключва от 1 март, от  януари се приключва износът “, съобщи Йордан Цонев, Движение за права и свободи.

Не бяха подкрепени измененията в данъчните закони

Опозицията употребява обстановката и нападна. Най-вече поради поръчката на Борисов, че в случай че има смяна в позицията, ще има и неговата оставка.

„ ГЕРБ освен мръдна, ГЕРБ направи салто мортале. Три оставки би трябвало да подаде до тази вечер Борисов. Още не са се разбрали кой да съсипе или да присвои тази компания. Това е повода за това превиване, към този момент един месец, ту напред, ту обратно. Иди ми дойди ми, внасяй закони, изтегляй закони. Унижавай… не нас, - вас “, разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Сега вие сте без водач може би, тъй като аз съм сигурен, че той не е. Ще си държи на мъжката дума и ще подаде оставка. Ако не подаде оставка е измамник, шушумига, вентилатор, палачинка, която се обръща. Аз съм сигурен, че това не е по този начин “, сподели Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

В следобедните часове се стигна до нова среща сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Партньорите в ръководството отново са на крачка от окончателното решение за дерогацията.

От през днешния ден публично е входирано и настояването на публицистите, които отразяват работата на Народното събрание за неконтролиран достъп до народните представители и коридорите на някогашния Партиен дом. Внесени са 85 подписа на сътрудници от електронни и печатни медии. На ход е управлението на Народното събрание.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР