Нов модел за управление на ковид кризата представи министър-председателят Кирил

...
Нов модел за управление на ковид кризата представи министър-председателят Кирил
Коментари Харесай

Петков обяви война на вируса, кога ни затварят?

Нов модел за ръководство на коронавирус рецесията показа министър-председателят Кирил Петков.

Той се включи олайн на конференция в Министерския съвет, ня която участваха още министърът на опазването на здравето Асена Сербезова и просветният министър Николай Денков. В отговор на задаващата се нова сериозна вълна на пандемията държавното управление трансформира досегашния неразбираем метод, основава условия за оптимално положително ръководство на рисковете и за повече прогнозируемост, улеснявайки оптимално жителите и бизнеса да възнамеряват всекидневието си, показаха от кабинета.

Мерките за ограничение разпространяването на COVID-19 са разграничени в четири стадия. При първия стадий, при 50 % претовареност на интензивните кревати в лечебните заведения, няма да се вкарват спомагателни ограничавания, само че ще бъде засилен контролът по съблюдаване на към този момент съществуващите противоепидемични ограничения - носене на маски, обезпечаване на физическа отдалеченост, зелен документ и тестване в учебно заведение.Към втория стадий ще се премине при 60 % запълнени интензивни кревати в лечебните заведения. Такава е обстановката в доста от областите в България все още. Предвижда се наблюдаване по отношение на спазването и периода на годност на документите за имунизация и на документите за преболедуване и при нужда, след експертно разискване, ще бъдат подхванати дейности за промени. В просветителната система ще се преустановят заниманията по ползи, като се изключи тези в границите на целодневната организация на образованието, които се организират без разбъркване на възпитаници от разнообразни паралелки.При 70 % заети интензивни болнични кревати се минава към третия стадий от въвеждане на противоепидемични ограничения. Публичните обекти ще работят с до 50 % от своя потенциал дружно с условието за зелен документ. В учебните заведения ще бъде въведена ротация за класовете от V и XII клас, които ще редуват присъствено с онлайн образование през седмица, като тестването в клас ще продължи.Почти цялостно затваряне на публичния живот се чака при четвъртия стадий на пандемичната конюнктура, когато 80 % от интензивните кревати в лечебните заведения са запълнени. Тогава ще работят единствено магазините за хранителни артикули, дрогериите, аптеките, оптиките, зоомагазините, банките, пощите и куриерските компании, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, офисите на телекомуникационните оператори. Училищата ще преминат към образование от разстояние в електронна среда. Детските градини ще останат отворени.

Основната цел на Плана е да бъде основана съответна организация за навреме предприемане на нужните дейности, с цел да бъде лимитирана заболяемостта от COVID-19, да се обезпечат оптимални благоприятни условия за лекуване на българските жители, да се поддържа действието на съществени за публичния живот браншове и служби, както и да се обезпечи непрекъсната, достоверна и настояща информация за обществото по отношение на хода на пандемията, подхванатите ограничения и имунизационния развой.Не на последно място документът ще даде опция за предвидимост при планирането на политиките, свързани със обществените и икономическите ограничения за превъзмогване на последствията от пандемията. Националният проект е квалифициран на база изчерпателен разбор на моментната обстановка и математически модели за развиването на пандемията. В изработването му са включени членовете на Националния пандемичен комитет, на Пандемичния ведомствен комитет на Министерството на здравеопазването, Главният държавен здравен контрольор и специалисти, допълват от Министерския съвет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР