Нов многоетажен паркинг ще се издигне на мястото ДКЦ 6

...
Нов многоетажен паркинг ще се издигне на мястото ДКЦ 6
Коментари Харесай

Строят многоетажен паркинг на мястото на ДКЦ 6 в Пловдив

Нов многоетажен паркинг ще се издигне на мястото ДКЦ 6 в Пловдив. Предстои постройката на поликлиниката да бъде съборена. Общинският съвет промени статута на лечебното заведение от диагностично-консултативен - в медицински център. Общинските съветници през днешния ден гласоподаваха преструктуриране на поликлиниката на улица " Любен Каравелов ".

Пловдив

Дейността на лекарите от ДКЦ 6 в Пловдив ще бъде преместена в реновирани пространства на Първа градска болница.

Вече има градивен план за ремонт на пространствата в болница " Свети Мина ". Отпусната е и сума в размер на 100 хиляди лв..
Розалин Петков, заместник-кмет на Пловдив: " Одобри ли се планът от института за паметниците на културата, ДКЦ-то ще направи ремонт първо и по-късно ще се дислоцира като МЦ, защото е в болница. От ДКЦ ще мине в МЦ. "
Д-р Лилия Учкунова от групата на патриотите в локалния парламент поддържа концепцията за нов медицински център. По думите ѝ това ще усъвършенства финансовото положение на болница " Св. Мина ", в която центърът ще се обитава. Въпреки това гласоподава срещу, тъй като не е съгласна постройката на поликлиниката да се трансформира в паркинг.
Д-р Лилия Учкунова, общински консултант от " Патриотичен фронт ": " Тази постройка първо може да се употребява за други действия. Аз предложих да вземем за пример за обществени действия. "
Според Учкунова една огромна част от работещите в поликлиниката към този момент са напуснали кабинетите си.
Д-р Лилия Учкунова, общински консултант от " Патриотичен фронт ": " Ние разрушаваме колективи – колективи, които пък служат като храна за частни структури. "
Инвестиционното желание за оборудването за стотици коли към момента няма да се преглежда в пленарна зала.
Розалин Петков, заместник-кмет на Пловдив: " Първо би трябвало да се дислоцира ДКЦ 6 и здравният център за децата, който е на последния етаж. "
Според болшинството обаче потребността от нов паркинг в региона е голяма.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР