Нов милиардер застава на върха на класацията за най-голямо богатство

...
Нов милиардер застава на върха на класацията за най-голямо богатство
Коментари Харесай

Дания имат нов най-богат човек

Нов милиардер застава на върха на класацията за най-голямо благосъстояние в Дания. Нийлс Луис-Хансен увеличи благосъстоянието си с съвсем 50% през тази година и към този момент е най-богатият в страната, написа Bloomberg.

Луис-Хансен е най-големият вложител в Coloplast A/S - компания, която създава и продава артикули и услуги в региона на опазването на здравето. Богатството му се повиши до $7 милиарда през тази година, като по този начин той съумя да детронира Троес Холч Поблсен, притежателя на търговеца на дребно на облекла Bestseller A/S. Годината за Поблсен също не е неприятна, като положението му се покачва с 6,2% до $6,7 милиарда.

Акциите на Coloplast се повишиха с към 41% тази година. Така 21-процентният дял на 70-годишния Луис-Хансен се повиши до към 9 милиарда рони ($1,4 милиарда). Другата съществена инвестиция е в Ambu A/S, която също работи в областта на опазването на здравето. Там акциите се повишиха със 125%, което направи милиардерът с 5,3 милиарда крони по-богат.

" Той съумя да откри доста печеливша ниша на финансовия пазар ", споделя анализаторът в ABG Sundal Collier Мортен Ларсен. " Той влага дълготрайно и гледа оттатък краткосорчната волатилност и това го направи извънредно сполучлив ".

В продължение на години Келд Кърк Кристиансен от фамилията зад Lego A/S бе номер едно, само че загуби позицията си, откакто неотдавна подари част от благосъстоянието си на своите три деца. Сега той е трети с благосъстояние от към $5,3 милиарда. Децата му имат $5,1 милиарда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР