Нов метод за лечение на доброкачествено уголемена простата се очаква

...
Нов метод за лечение на доброкачествено уголемена простата се очаква
Коментари Харесай

Нов метод за лечение на уголемена простата без операция


Нов способ за лекуване на доброкачествено уголемена простата се чака да се ползва напълно скоро за дейно справяне с един от най-разпространените здравословни проблеми измежду мъжете над междинна възраст. Клиничните изпитвания за успеваемостта на новия способ дават обещаващи резултати за момента.

В основата на новия способ за лекуване на уголемена простата стои така наречен артериална простатна емболизация . Разчита се на понижаване притока на кръв към жлезистата тъкан на простатата, което води до последователно отмиране на хипертрофичната тъкан и стесняване размерите на жлезата . Емболизацията се ползва посредством преднамерено задръстване (оклузия) на някои от артериите, кръвоснабдяващи простатата, посредством слагане на фини синтетични мехурчета в тях.

Методът изисква минимална хирургична интервенция, организира се безкръвно и лишава броени минути . По време на клиничните му изпитвания не са открити някакви странични резултати. Допълнителен плюс на простатната артериална емболизация е, че не изисква банкет на медикаменти, възобновяване е извънредно бързо и методът не оказва никакво отрицателно въздействие върху половите функционалности на мъжа.

Артериалната емболизация на простатата към този момент се употребява в доста лечебни заведения във Англия, където методът е създаден и към момента текат последните стадии от процедурите по внедряването му за всеобщо използване. Счита се, че той предлага доста ефикасна опция за мъже с уголемена простата, които не желаят или не са подготвени за по-сериозни хирургични намеси . Според разработвашия екип емболизацията на простатата може да манали размерите на хипертрофиралата жлеза дотолкоз, че спомагателни процедури за лекуване въобще да не се постановат.

Свързани публикации.. Коприва за здрава простата и безболезнени стави 0 Висок туморен маркер на простатата не значи рак 0

Уголемяването на простатата, означавано и като доброкачествена хиперплазия на жлезата, е натурален развой при мъжете, предизвикан от възрастово асоциирани хормонални промени. С възрастта се забавя производството на тестостерон, а огромна част от неговото производно – дихидротестостерон – се натрупва в тъканта на простатата и води до хипертрофията й. Медикаментозни, лазерни и хирургични способи се ползват най-често за лекуване на казуса, само че данните за ефикасността и сигурността на новия лековит способ демонстрират, че те скоро може да имат всеобща опция.

Това потвърждава, че неинвазивните способи за лекуване на уголемена простата са действителна опция на хирургичните такива.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР