Нов международeн проект, по който работи община Бяла, предвижда развитие

...
Нов международeн проект, по който работи община Бяла, предвижда развитие
Коментари Харесай

Община Бяла ще развива активно екотуризма

Нов международeн план, по който работи община Бяла, планува развиване на екотуризма в района, заяви БНР. Целта му е да се основат нови благоприятни условия за нашарване на този тип туризъм, като се грижи за салдото на отбраната и потреблението на естествените и културните запаси. Това стана ясно от провеждащата се в Бяла интернационалната среща по план „ Екотурнет / Развитие на мрежата за екотуризъм в Черноморския район ".

Той е на стойност над 795 хиляди евро и е финансиран от Съвместна оперативна стратегия " Черноморски басейн 2014-2020 ". Водещ сътрудник е Областната администрация Шиле - Истанбул, Република Турция.

Партньори са Регионалната организация за развиване на район Запорожие - Украйна, Община Ксанти - Република Гърция, Фондация " Кавказка околна среда " - Грузия и варненската Община Бяла.

Продължителността на плана е 24 месеца. " Община Бяла като сътрудник по плана разполага с бюджет от 133 хиляди евро и планува да построи нова инфраструктура, която включва 2 велосипедни маршрута, кула за наблюдаване на птици по миграционния им път Виа понтика и 9 места за отдих по трасетата на велосипедните направления ". Това заяви Коста Стоянов, координатор по плана от страна на община Бяла.

Предвижда се организирането и на фестивал с трансграничен резултат, в който ще вземат присъединяване представители на всички сътрудници. Водещият координатор по плана от турска страна Ялмаз Куркмаз от Истанбул добави, че всички страни ще имат изгода от плана и ще доразвият туристическия си бранд.

Мнението на представителите на локалната администрация в Бяла е, че този забавен план ще бъде надграждан, тъй като с изключение на оборудванията, които ще бъдат основани, ще се акцентира и на подобаващата реклама. Ще се работи и за развиването на нетрадиционните форми на туризъм. Освен археология и история в Бяла може сполучливо да се развиват еко и поклонническият туризъм.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР