Нов мандат за Йорданка Фандъкова в Столична община – това

...
Нов мандат за Йорданка Фандъкова в Столична община – това
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Официално ГЕРБ губи почти половин София

Нов мандат за Йорданка Фандъкова в Столична община – това към този момент е несъмнено след 100% регистрирани протоколи, само че за Фандъкова и ГЕРБ този мандат наподобява ще е много сложен. И повода е, че освен ГЕРБ няма квалифицирано болшинство в Столичния общински съвет, само че и загуби доста региони в столицата.
През 2015 година претенденти на ГЕРБ завоюваха в общо 19 региона на София . Сега обаче картината е друга, като с изключение на загуби, на доста места партията на Борисов едвам измъкна успеха – и то основно там, където конкурент беше подсилен от Българска социалистическа партия. Всъщност цели 11 от общо 24 региона в София към този момент не са под контрола на ГЕРБ .
Загубите за ГЕРБ почват от . Там Константин Павлов-Комитата, претендент на " Демократична България " (ДБ) събра над 4500 гласа повече от досегашния кмет и претендент на ГЕРБ Любомир Дреков. Припомняме, че в региона потегли абсурдът " Златен век ", който беше съществена сюжетна линия в абсурда " Апартаментгейт ".
Знакова е загубата в . Там досегашният областен проектант Стефан Стефанов, подсилен от някогашната кметица на региона Десислава Иванчева, която беше наказана в скандално дело на първа инстнация за искане на рушвет на 20 години затвор, печели с 55,55% поддръжка пред Мария Илиева от ГЕРБ, която има 38,67%.
В също успеха е за съперника на ГЕРБ – Николай Александров от Демократична България печели с 50,92% против 39,17% за Петър Митев.
В загубата на ГЕРБ е още по-голяма – самостоятелният Николай Гюров е близо с два пъти повече гласове по-напред от подкрепения от ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Димитър Сичанов.
В Ангел Стефанов от Демократична България е пръв, с съвсем 3500 гласа повече от Христина Семерджиева, издигната от ГЕРБ и Съюз на демократичните сили.
В също печели Демократична България – Росина Станиславова взема 50,34% против 39,33% на Христо Апостолов от ГЕРБ.
Демократична България взема и – Георги Илиев завоюва 51,62% против единствено 40,13% за досегашната кметица Наталия Стоянова. Тя влезе в светлината на прожекторите с терасата на някогашния ръководител на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев и по какъв начин години наред при очевидно нарушаване със застрояване на обща част локалната администрация не е реагирала.
също е опозиционна – юрист Димитър Божилов, част от адвокатската фирма на Радан Кънев, печели 54,10% или с над 4500 гласа против досегашния кмет и претендент на ГЕРБ Николай Терзиев. Божилов е юрист на Инициативен комитет " Стрелбище ", който 2 години води борба поради желанието на строителната компания НИКМИ със притежатели Милчо Благоев и Николай Козанов да строи небостъргач на кръстовището на булевардите " България " и " Петко Тодоров ". Делото беше изгубено на първа инстанция, а обществените уверения на ръководещите от ГЕРБ в Столичния общински съвет и на Йорданка Фандъкова внезапно си опонират с доста сериозния хонорар на юристите на Столична община, които пазят тезата, че заменката за парцела е законна.
Също доста знакова е загубата на ГЕРБ в регион. Там Петко Горанов от Демократична България победи с над 1150 гласа Димитър Дилчев от ГЕРБ. А в водачът след първи тур, някогашният стопански и енергиен министър Трайчо Трайков, завоюва и на балотажа – с 54,21% пред единствено 34,57% за Любомир Ковачев от ГЕРБ.
В е единствената победа на Българска социалистическа партия в София. Там претендентът на алената партия Делян Георгиев надви с съвсем 1300 гласа над досегашния кмет и претендент на ГЕРБ Цветомир Жеков. С каква пропаганда изпъкна Жеков тъкмо преди изборите – припомнете си в този материал!
Победите на ГЕРБ
Типичен образец за изплъзване на косъм за ГЕРБ е регион. Там Ивайло Цеков печели единствено със 104 гласа преднина пред Борис Цветков от Българска социалистическа партия. В регион ГЕРБ печели по-убедително – 53,07% за Ева Митова против 37,82% за Веселин Жечев от Българска социалистическа партия. В Даниела Райчева взема успеха с 55,97%.
Във, откакто първоначално шокиращо ГЕРБ вървеше към загуба, досегашният кмет и зам.-председател на Съюз на демократичните сили Теодор Петков завоюва с 2000 гласа разлика пред Христо Вълчанов от " Демократична България " (ДБ). На първи тур Петков, за който излязоха достоверни данни, че е част от де факто местен " Апартаментгейт ", водеше с над два пъти повече гласове на Вълчанов, само че в този момент потрепери крепко за успеха.
В ГЕРБ печели против Българска социалистическа партия – Милко Младенов е с 49,51% поддръжка против 42,73% за Мая Александрова от Българска социалистическа партия. Подобно е ситуацията и в, където Тодор Кръстев от ГЕРБ печели с 53,24% против Янко Янков от Българска социалистическа партия, с 36,60%. Във Савина Савова от ГЕРБ измъкна триумфа, с малко над 400 гласа пред Васил Кънев от Демократична България. В Иван Чакъров от ГЕРБ печели с над 600 гласа пред самостоятелния Георги Миланов, като за този регион особено от щаба на Мая Манолова неведнъж сочеха, че има следен и платен ромски избор, а на първи тур имаше емблематичен образец – припомнете си в този материал!
В, рекордьорът областен кмет и претендент на ГЕРБ Димитър Димов взе триумфа с 51,63% пред Стоян Цветков от Българска социалистическа партия, с 39,09%. Картината е такава и в – Йордан Божилов от ГЕРБ е с 50,22% против 41,36% за Георги Томов от Българска социалистическа партия. Във също победа за ГЕРБ – Младен Младенов е с 48,42% при 42,78% за Владимир Петров от Българска социалистическа партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР