Нов култов лаф се роди при поредната разправия в парламента.

...
Нов култов лаф се роди при поредната разправия в парламента.
Коментари Харесай

Депутатски хит: Когато две магарета си мерят буджаците, не з...

Нов паметен лаф се роди при следващата препирня в Народното събрание. Повод за нея стана основаването на краткотрайна комисия за следствие на обстоятелства и условия към полуостров Буджака в Созопол, където вила има издателят на " Икономедия " Иво Прокопиев. Тежки обвинявания и пиперливи реплики си размениха представителите на " Демократична България " (ДБ) и вносителите на настояването - Движение за права и свободи и " ИТН " (ИТН). Десните обявиха, че тъкмо поддръжката на партията на Слави Трифонов е била една от аргументите да не поддържат оферти от нея кабинет.

В разгара на разногласието думата взе депутатът от " ИТН " Филип Станев, който неотдавна отнесе мъмрене от шефката на Народното събрание Ива Митева поради скъсаните дънки, с които се появи в залата. Този път сценаристът на Слави се опитва като миротворец.

" Нека да създадем тази комисия, а не да си играем на филм за конспирацията, в който вземат участие Мел Гибсън и Джулия Робъртс. И да не се атакуваме кой зад кого стои. Г-н Цонев наподобява на Мел Гибсън, факт. В Има Такъв Народ измислихме една сентенция: " Когато две магарета си мерят буджаците, не принуждавай сред тях ", съобщи Филип Станев, с което разсмя цялата зала. После прикани Движение за права и свободи и Демократична България да не вършат партията на Слави пленник на разногласията им.

Само че застанахте по средата, отвърна му зам.-председателят на придвижването Йордан Цонев.

Преди това съпредседателят на Демократична България Христо Иванов разгласи, че предлагането за " Буджака " е опит да се отвърне на основаването на комисията " Росенец ", която цели следствие към летните сараи на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

" На всички е ясно, че се пробвате да ни прикрепите към Движение за права и свободи. Загубихте заслужен сътрудник в наше лице и ще останете изолирани ", отвърна му Радостин Василев от Има Такъв Народ.

" Проблемът с Буджака не е проблем на Демократична България. Има Такъв Народ поддържа и комисията за Росенец. Защо би трябвало да подпиша вашата комисия за Росенец, а да не поддържам и тази, която проверява оня, който взема вашите решения? ", добави Василев.

" Вие загубихте сътрудник в наше лице ", отвърна пък съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

" С огромно изпитание навлизате в опорните точки на Движение за права и свободи. Това нещо си е просвета. Г-н Карадайъ се снимаше с хора с фланелки на господин Пеевски. Явно сте решили да обслужвате пропагандите на Движение за права и свободи и да рециклирате този мъждив поток на Движение за права и свободи ", отговори му Иванов и даде на Василев няколко книги.

По думите му те са издадени от медии на Делян Пеевски и разпрострявани даже в европарламента, само че вътре не написа нищо за Има Такъв Народ.

" Зад диванчето на Слави Трифонов се виждат розите на Доган ", добави Антоанета Цонева от Демократична България.

" Никога нямаше да ви мине кабинетът. Знаете ли за какво? Това беше първият прокетокабинет, в който от 1997 година кохортата на кръга " Капитал " и Прокопиев няма нито един министър. Тази тематика ще я развиваме оттук насетне, тъй като е значима за България... На Буджака се роди мантрата, че вие сте с нас ", сподели пък Йордан Цонев.

" Решението за основаването на тази комисия не е самоцелно. Целта й е да покаже корените на корупцията в страната. Те са от 1997 година, когато структурите на господин Сорос бяха направени от господин Луканов. Ако не желаете това да го кажете, аз ще ви го кажа без грам терзание. Имам доста добра памет. Нямам памет на неща, които са ми разказали, а като на свидетел. Знам доста добре за какво една част на Съюз на демократичните сили беше сатаназирана от друга, от Иво Прокопиев, от агнешките главички и зараждащата се дълбока страна и стрктурите на Сорос ", добави Цонев.

Тук се намеси Арман Бабикян от " Изправи се БГ! Ние идваме! ":

" Не е диалогът в това, че моят олигарх е по-хубав от твоя. Спрете да си мерите дълбоките страни. В тази зала има двама-трима, които са виждали Сорос онлайн. Не получих медии и залив. Какво злощастие! Не станах и банкер. Значи не е толкоз токсично. Зад всеки залив може би има друга дълбочина-стратегическа ".

Йордан Цонев обаче настоя:

" По Буджака изтърпяхме Христо Иванов да приказва, в този момент давам обяснение. Ние ще се борим против модела на задкулисието, наименуван Иво Прокопиев и кръга " Капитал ". На Движение за права и свободи не може да давате ум какъв принос има за демокрацията. Движение за права и свободи даде жертва по време на тоталитарната страна, а вашите родители бяха ръководители на тази страна. Поне 10 индивида тук има от видни комунистически семейства. И в този момент ни учите на народна власт. Това е висша безочливост. Г-н Доган има златен орден от конгреса на Съединени американски щати за приноса му за участието в НАТО. Всеки път ще ви бъда бодил в петата ", приключи Цонев, който е някогашен седесар.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР