Нов кръвен тест може да открие болестта на Алцхаймер в

...
Нов кръвен тест може да открие болестта на Алцхаймер в
Коментари Харесай

Експериментален тест открива Алцхаймер много рано

Нов кръвен тест може да открие заболяването на Алцхаймер в най-ранния етап и години преди появяването на признаците, сочат изследвания в Съединени американски щати и Швеция.
Тестът открива дребни количества протеин, който е нараснал при хора със болестта, прецизира БГНЕС. Изследователи откриха, че измерването на този протеин - p-tau217, може да диагностицира доста ранен стадии на заболяването на Алцхаймер с 96% акуратност.
Експерти настояват, че с повече проучвания пробният сега тест може да се трансформира в средство, което лекарите могат да предложат и на пациентите без признаци.
В момента заболяването на Алцхаймер се диагностицира благодарение на композиция от проби за памет и сканиране на мозъка, откакто признаците към този момент са се появили.
Идеята за кръвен тест за деменция не е нова, само че тези две най-нови изследвания дават най-ясната индикация, че протеин, обвързван с заболяването на Алцхаймер, може да се употребява за диагностициране на засегнатите на доста по-ранен стадий.
Ранната диагноза е значима, тъй като може да предложи повече благоприятни условия за лекуване на заболяването.
Д-р Роза Санчо, началник на научните проучвания в Alzheimer’s Research UK, изясни, че предходните клинични изпитвания на медикаменти не са съумели, защото пациентите, участващи в тях, са били в прекомерно напреднала фаза на болестта и по това време е " прекомерно късно " за лекуване. Тя посочи: " Вече има прекалено много струпване на увреждащи протеини в мозъка им. "
Болестта на Алцхаймер поврежда паметта и другите познавателни качества, като унищожава връзките сред нервните кафези в мозъка. Смята се за нападателно и необратимо дегенеративно заболяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР