Нов казус около лятната резиденция в Росенец, свързвана с почетния

...
Нов казус около лятната резиденция в Росенец, свързвана с почетния
Коментари Харесай

Нов казус около Росенец: Опитват се да узаконят незаконно построена сграда върху държавен терен

Нов проблем към лятната резиденция в Росенец, свързвана с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Докато повече от две години се вършат опити да бъдат отстранени противозаконните постройки там, компанията, построила резиденцията, е поискала да стане съсобственик в държавен терен, върху който, без документи, е построена триетажна постройка. Областният шеф на Бургас апелира тази рекламация.

Държавният парцел е над 35 декара и в него попада дълга линия от крайбрежието. Дружеството, предявило претенциите за съсобственост, има прилежащия парцел, върху който е издигната лятната резиденция.



" Парцелът, в една част от нанесената кадастрална карта, в действителност съставлява водна акватория. Тоест в миналото може и да е било суша и скали, допускам, само че все още там си е море. Той и парцелът е значителен като повърхност. Това е една от другите аргументи, заради което не считаме, че в подобен голям имот би трябвало да се намесва някой със благосъстоятелност ", разяснява Пламен Янев, регионален шеф на Бургас.

Във въпросния имот попада и солидна триетажна постройка, която е построена без документи, противозаконна е и ще би трябвало да бъде съборена.

Фирмата, построила постройката, е подала искане в Агенцията по кадастър още в края на предходната година да бъде вписана в регистъра като съсобственик.



" Целта прозира сред редовете. Те желаят да бъдат вписани като съсобственици, с това да се спре процедурата по срутване на постройката и по-късно тъкмо мястото, където е постройката, да им бъде предадено на тях ", уточни Пламен Янев, регионален шеф на Бургас.

Потърсихме Агенцията по кадастър и районното министерство какви са претекстовете и ще бъде ли задоволено настояването на сдружението за съсобственост. Все още чакаме отговор. Потърсихме и сдружението, само че оттова не разясниха.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР