Нов инвеститор от Китай влиза в „Индустриален и логистичен парк-

...
Нов инвеститор от Китай влиза в „Индустриален и логистичен парк-
Коментари Харесай

Нов китайски инвеститор влиза в Индустриалната зона на Бургас

Нов вложител от Китай влиза в „ Индустриален и логистичен парк- Бургас “. По предложение на кмета на морския град Димитър Николов, общинският съвет на морския град е одобрил да бъде подписан прелиминарен контракт за инвестицията на „ Диарекс тулс енд машинъри ко ЛТД”. Нейният първичен размер е от 4.4 млн.лева.

Компанията е декларирала желание да открие цех с високотехнологично производства за свръх твърди режещи принадлежности и съвременно съоръжение с цифров надзор. То ще се разгърне на повърхност от 4 503 кв.м., терен разположен в промишлена зона "Север ", излиза наяве от предложениета на кмета Николов, по отношение на постъпилото капиталовото желание на китайското сдружение. Теренът ще бъде продаден посредством конкурс, като минималната цена е избрана на 328 960 лв..

Бургаските общинари са сложили съществени условия пред бъдещия вложител, посредством които на процедура са предотвратили опцията в период от 10 години да се прави смяна в предназначението за използването на парцела. Строителството би трябвало да стартира не по-късно от осем месеца след датата на сключване на контракта. Трудовата претовареност в новия цех също би трябвало да бъде подържане минимум пет години.

Ако вложителят не извърши всички условия по договора с общината, са планувани и съществени неустойки.

От бизнес проекта на сдружението излиза наяве, че производството му ще бъде директно обвързвано с активността на китайско дружество, основано в Шенжен. Холдинговото сдружение развива мултинационална група от компании, профилирани в производството на високотехнологични принадлежности с пет клона в Китай, Съединени американски щати, Австралия и Южна Корея

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР