Нов играч влезе в най-"звездния" хотелски бизнес в София. И

...
Нов играч влезе в най-"звездния" хотелски бизнес в София. И
Коментари Харесай

КЗК разреши на Видеолукс Холдинг да купи петзвездния хотел Holiday Inn в София

Нов състезател влезе в най- "звездния " хотелски бизнес в София. И това се случва откакто първия си хотел в столицата отвори интернационалната верига Hyatt. А и още един петзвезден хотел съобщи проектите си да стартира да приема посетители.

Компанията „ Холидей Парк “ ЕООД, която е част от групата на „ Видеолукс Холдинг “ АД - притежател на "Практикер " и "Технополис ", е получила позволение от Комисията за защита на конкуренцията да реализира централизация чрез придобиване на едноличен надзор върху цялост от активи на „ Меридиан Хотелс България “ ЕООД, оповестиха от регулатора. Последното реализира активност по даване на хотелиерски услуги и всички останали съпътстващи и обслужващи главната хотелиерска активност, услуги и интензивности. То има петзвездния хотел от интернационалния бранд Holiday Inn в София, който отвори порти в края на 2006 година. Предмет на договорката е целия му бизнес.

Купувачът „ Холидей Парк “ ЕООД е основано особено за придобиването на активи на „ Меридиан Хотелс България “ ЕООД, като досега не прави стопанска активност, само че е с предмет на активност "хотелиерство и ресторантьорство, вътрешен и интернационален туризъм, написа още в известието от регулатора.

Общият оборот на територията на България на участниците в концентрацията за предходната година възлиза на 879 млн. лв., включително 872.10 млн. лв. оборот на придобиващата надзор група на „ Видеолукс Холдинг “ АД и 6.54 млн. лв. оборот, осъществен от придобиваните активи/обособен бизнес. Поради това за уведомителя „ Холидей Парк “ е зародило обвързване за авансово известяван на Комисия за защита на конкуренцията, което обвързване е изпълнено.

Очаква се интервенцията да не окаже влияние върху нито един от продуктово-географските пазари в страната, съгласно уведомлението от купувача.

Според уведомлението от купувача, главната цел на договорката е опазване на активността, реализирана посредством придобиваните активи. Концентрацията ще разреши на придобиващата група да навлезе на един напълно нов за нея пазар, заради което в предварителния контракт категорично е залегнало изискването, че ще се подхващат съответните правни и в действителност дейности за опазване на управителния и изпълнителен състав на хотел „ Холидей инн “. Също по този начин ще бъдат подхванати дейности за опазване на контракт за интернационален франчайзинг и контракт за съществени технологии, както и на всички останали трайни и дълготрайни партньорства на „ Холидей Парк “ ЕООД, свързани с реализирания от него хотелиерски бизнес, посредством хотел ‚Холидей инн “ в София.

Предприятията от икономическата група на „ Видеолукс Холдинг “ АД правят действия в разнообразни браншове на територията на България, като търговия на дребно с бяла, черна, офис техника и IT, търговия със строителни материали и артикули за дома, а активите обект на придобиване се употребяват от „ Меридиан Хотелс България” ЕООД за даване на хотелиерски и ресторантьорски услуги.

Предвид всичко това Комисия за защита на конкуренцията приема, че договорката няма да докара до хоризонтални или отвесни резултати, както и до връзки на тясно свързани прилежащи пазари. Следователно, не може да се чака настъпването на каквито и да било резултати върху конкуренцията на пазари в България. А поради резултатите от осъществената оценка, комисията смята, че договорката следва да бъде абсолютно позволена.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР