Нов главен прокурор няма. Изпълняващ длъжността не е същото. Главният

...
Нов главен прокурор няма. Изпълняващ длъжността не е същото. Главният
Коментари Харесай

Атанас Атанасов : Опитът да се пробутва Сарафов няма да мине

„ Нов основен прокурор няма. Изпълняващ длъжността не е същото. Главният прокурор се избира от Пленума на Висш съдебен съвет, по тази причина протестираме, това е влизане през задния вход ”. Това съобщи в предаването „ На фокус ” по Нова телевизия съпредседателят на Атанас Атанасов  Атанас Атанасов Атанас Атанасов приключва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има.

„ След гърмежа против кортежа на Гешев, поискахме оставката на Сарафов, преди тази на Гешев. И то освен поради изказването му тогава, а поради доста остарели провинения. Този опит да се пробутва Сарафов няма да мине. А в случай че мине – доста неприятно за българското общество ”, сподели Атанасов.

„ Новият Висш съдебен съвет би трябвало да избере новия основен прокурор ”, съобщи още той.

Освен това трябвало да се придвижат промени в Конституцията, която да дефинира пълномощията на основния прокурор. Новият министър на правораздаването щял да внесе точка в дневния ред на Пленума на Висш съдебен съвет за преразглеждане на решението на Прокурорската гилдия.

„ Видяхме по какъв начин действаше Пленума на Висш съдебен съвет за отстраняването на Гешев – там има едно следено болшинство, което работи по предписание ”, счита Атанасов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР